Αργεντινή: «Μη βιώσιμο» το χρέος της χώρας λέει το ΔΝΤ

0

Νέα αναταραχή απειλεί την Αργεντινή καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) χαρακτήρισε το χρέος της χώρας ως «μη βιώσιμο».

Η ανακοίνωση αυτή έγινε καθώς το ΔΝΤ ολοκλήρωσε μία εβδομαδιαία επίσκεψη στην Αργεντινή. Την περασμένη εβδομάδα, το ΔΝΤ έστειλε ομάδα οικονομολόγων στο Μπουένος Άιρες για την πρώτη επίσημη διαπραγμάτευση του Ταμείου με την πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνηση της Αργεντινής.

Πριν περίπου μία εβδομάδα η αντιπρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, είχε ξεκαθαρίσει ότι «δεν θα πληρώσουμε ούτε μισό σεντ στο ΔΝΤ, μέχρι να βγούμε από την ύφεση, αναφέρει το newmoney.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να πληρώσουμε, είναι να βγούμε από την ύφεση» ανέφερε συγκεκριμένα η Φερνάντες, σύμφωνα με το Reuters. «Ο τρόπος για την έξοδο από την ύφεση είναι μέσω κρατικών επενδύσεων», πρόσθεσε.

Η Αργεντινή διεκδικεί την αναδιάρθρωση μέρους του δημόσιου χρέους, ύψους 100 δισ. δολαρίων, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η πιστωτική γραμμή από το ΔΝΤ, ύψους 57 δισ. δολαρίων.

Το Μπουένος Άιρες ελπίζει να συμφωνήσει σε όλες αυτές τις διατάξεις έως τις 31 Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ έχει υπογραμμίσει την απροθυμία του να δεχτεί ζημιά στο μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης που έχει παράσχει ποτέ.

Share.

Comments are closed.