Αφού χρεοκόπησαν τη ΔΕΗ στέλνουν εξώδικα σε εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες

0

Στο «χείλος» της χρεοκοπίας βρίσκεται η ΔΕΗ και η διοίκηση της Επιχείρησης αποφάσισε να στείλει εξώδικα σε εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, ανακοίνωσε πως η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ξεκινά «κυνήγι» για την είσπραξη των οφειλών από 890.000 καταναλωτές, που χρωστούν πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ στην ΔΕΗ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η επιχείρηση θα προσπαθήσει να εισπράξει ακόμη και δύσκολες οφειλές πελατών, δηλαδή επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο και κλειστά εξοχικά που δεν ηλεκτροδοτούνται, νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν αλλάξει προμηθευτή, επιχειρήσειςπου συνεχίζουν να λειτουργούν με νέο ΑΦΜ.

Ακόμα, στο στόχαστρο βρίσκονται καταναλωτές που μετέπεσαν στο καθεστώς της καθολικής υπηρεσίας, που εκτιμώνται στους περίπου 200.000.

Οι παραπάνω κατηγορίες εκτιμάται ότι χρωστούν 1,05 δισεκατομμύριο ευρώ. Συνολικά, οι απλήρωτοι λογαριασμοί (μαζί με Υψηλή Τάση και διακανονισμούς) ανέρχονται σταθερά στα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 65.000 με 70.000 διατηρούν ο καθένας οφειλές άνω των 3.000 ευρώ, με το συνολικό ποσό να υπολογίζεται σε περίπου 700 εκατ. ευρώ.

Ο Εμμανουήλ Παναγιωτάκης σημείωσε ότι για τα χρέη 1,05 δισ. η ΔΕΗ θα προσλάβει περίπου 40 εργολαβικούς εργαζομένους. Αυτοί θα ετοιμάσουν τους φακέλους ανά περιοχή.

Στη συνέχεια, οι υποθέσεις θα ανατεθούν σε δικηγορικά γραφεία που θα διεκδικήσουν τα χρήματα. «Σε όλους θα σταλούν εξώδικα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της εταιρείας.

Σχολιάζοντας τα αίτια των ληξιπρόθεσμων χρεών, ο Εμμανουήλ Παναγιωτάκης επέρριψε ευθύνες στην εταιρεία αλλά και στον ΔΕΔΔΗΕ, που όπως είπε, αντιμετωπίζει διαφορετικά τη ΔΕΗ σε σχέση με άλλους προμηθευτές. «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Η ΔΕΗ στέλνει 300.000εντολές αποκοπής ετησίως και από αυτές εκτελούνται μόλις το 20%», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΗ.

Ακόμα, ο Εμμανουήλ Παναγιωτάκης επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις πως η εταιρία δεν έχει ανάγκη από ρευστότητα 300 εκατομμύρια ευρώ και πρόσθεσε ότι με την τιτλοποίηση οι ανάγκες θα καλυφθούν έως το τέλος του χρόνου.

Share.

Comments are closed.