Η Βενεζουέλα αυξάνει τον κατώτατο μισθό για έκτη φορά το 2018

0

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο, διέταξε 150% αύξηση του μηνιαίου κατώτατου μισθού, την έκτη αύξηση αυτή τη χρονιά, σε 4.500 bolivars από 1.800.

Η αύξηση θα αρχίσει να ισχύει την 1η Δεκεμβρίου, ενώ η τιμή για το κρυπτονόμισμα Petro θα αυξηθεί από 3.600 bolivars σε 9.000, δήλωσε ο Μαδούρο στην κρατική τηλεόραση. Ο ελάχιστος μισθός συνδέεται με την τιμή του Petro. Στη μαύρη αγορά, ο νέος ελάχιστος μισθός ανέρχεται σε 9,50 δολάρια το μήνα, αναφέρει το protothema.

Η Βενεζουέλα βρίσκεται στη μέση της χειρότερης οικονομικής κρίσης της, με οξεία έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων και ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού 199,900%, σύμφωνα με το δείκτη Cafe Con Leche του Bloomberg.

Με την αύξηση αυτή, ο Μαδούρο αύξησε τον κατώτατο μισθό 25 φορές από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2013, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του Αυγούστου σε 1.800 bolivars.

"Η άφιξη των Χριστουγέννων είναι πολύ συναρπαστική, επομένως αυτό το διορθωτικό μέτρο έρχεται ως δώρο για τις μεγάλες εργαζόμενες οικογένειες", δήλωσε ο Μαδούρο.

Share.

Comments are closed.