Μήνυμα εθνικής αυτοπεποίθησης από την Πρόεδρο

0

Στο Αγαθονήσι και στους Λειψούς σ΄αυτά τα δύο ακριτικά νησιά βρέθηκε τη Δευτέρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στέλνοντας μήνυμα εθνικής αυτοπεποίθησης και ταυτόχρονα εθνικής υπερηφάνειας, όπως ακριβώς της το μετέδωσαν οι κάτοικοι του Αγαθονησίου.

Ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Αγαθονησίου λέγοντας ότι από «την Υετούσσα των Αρχαίων Ελλήνων, την Τραγέα του Θουκυδίδη μέχρι σήμερα το Αγαθονήσι μπορεί να βρίσκεται μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά διατήρησε ανέπαφους τους δεσμούς του με την υπόλοιπη χώρα». Αλλωστε, ας μην ξεχνάμε, ότι το Αγαθονήσι πολλοί το χαρακτηρίζουν ως «αυθεντικό σμαράγδι στο φόντο του Αιγαίου».

Επισκέφθηκε το σχολείο στο νησί, όπου φοιτούν μόνον εννέα παιδιά, μοίρασε παιχνίδια στους μικρούς μαθητές και συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς για τις ξεχωριστές προκλήσεις του σχολικού βίου στο ακριτικό νησί. Μετέβη εν συνεχεία στο στρατιωτικό φυλάκιο χαιρέτησε τους ακρίτες στρατιώτες τους θεματοφύλακες, όπως είπε, όχι μόνον των ελληνικών συνόρων, αλλά και των ευρωπαϊκών.

Share.

Comments are closed.