• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Επίδομα θέρμανσης: Την αύξησή του εξετάζει η κυβέρνηση
Ειδήσεις

Επίδομα θέρμανσης: Την αύξησή του εξετάζει η κυβέρνηση

18 Σεπτεμβρίου, 2019Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης φαίνεται πως εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Το υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί τις εξελίξεις που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στις τιμές του πετρελαίου μετά τις επιθέσεις στις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία και σύμφωνα με πληροφορίες βάζει στο τραπέζι το ενδεχόμενο αύξησης του επιδόματος θέρμανσης, αναφέρει το in.gr.

Οι σκέψεις για το επίδομα θέρμανσης

Οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα αναζητείται τρόπος πληρωμής της πρώτης δόσης του επιδόματος στους δικαιούχους εντός του 2019 και όχι στις αρχές του 2020 ώστε να δοθεί άμεση ανάσα σε όσους το έχουν ανάγκη.

Ήδη, πηγές της αγοράς καυσίμων πριν την κρίση στο Ριάντ , εκτιμούσαν ότι η πρεμιέρα του πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει με τιμή στο 1 ευρώ ανά λίτρο ενώ από σήμερα αναμένονται ανατιμήσεις σε πετρέλαιο κίνησης και βενζίνη.

Από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αφήσει ανοιχτό το θέμα αύξησης του επιδόματος θέρμανσης για τους δικαιούχους.

Ερωτηθείς σχετικά είχε δηλώσει ότι «εντός του 2019 αν έχουμε υπεραπόδοση προϋπολογισμού, θα είναι άμεση προτεραιότητα το πετρέλαιο θέρμανσης. Ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο σύντομα θα έχουμε πρόσθετα νέα».

Άλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας ερωτηθείς για την πετρελαϊκή κρίση τόνισε ότι «γίνονται έλεγχοι ώστε να μην υπάρξει αισχροκέρδεια στο καύσιμο. Θα δούμε πως προχωράμε τις επόμενες εβδομάδες. Υπάρχει το ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης που θα εξεταστεί τις επόμενες εβδομάδες».

Χθες, μετά την ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων εκτέλεσης του προϋπολογισμού που καταγράφουν πρωτογενές πλεόνασμα 2,9 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εκτίμησε ότι δεν αποκλείεται να προκύψει έξτρα δημοσιονομικός χώρος εντός του 2019.

Σε κάθε περίπτωση σαφείς εκτιμήσεις αναφορικά με την ύπαρξη ή μη έξτρα δημοσιονομικού χώρου αναμένονται στα μέσα Οκτωβρίου όταν θα υπάρχει καλύτερη εικόνα για την πορεία εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού και θα συμπληρώνονται το παζλ του προϋπολογισμού του 2020.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο Οικονομικών μελετώνται ήδη αλλαγές στα γεωγραφικά κριτήρια, καθώς και στις διαδικασίες χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.

Αυτό καταβάλλεται κάθε χρόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με τη μορφή επιδότησης της αγοράς συγκεκριμένης ποσότητας, βάσει γεωγραφικών, εισοδηματικών, καθώς και περιουσιακών κριτηρίων.

Επίδομα
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΑγωνία για χιλιάδες δανειολήπτες
Next Article Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου-Ακάρ: Τι συζήτησαν

Related Posts

Πώς τα κρυπτονομίσματα κάνουν πλουσιότερο τον Τραμπ

16 Ιουνίου, 2025

Σύμβουλος καριέρας: Γιατί η επιμονή στην τέλεια επιλογή οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα

16 Ιουνίου, 2025

Ταϊβάν: Γιατί βάζει στη «μαύρη λίστα» τις κινεζικές Huawei και SMIC

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.