• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Πολιτική»Πριν αρχίσει η προανακριτική για Παπαντωνίου… τελειώνει
Πολιτική

Πριν αρχίσει η προανακριτική για Παπαντωνίου… τελειώνει

27 Απριλίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σε αποδόμηση των βασικών επιχειρημάτων που στηρίχθηκε η πρόταση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για έρευνα από την Βουλή των εξοπλιστικών συμβάσεων που υπέγραψε ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου προχώρησε η πλειοψηφία των μελών της Προανακριτικής επιτροπής.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα ενημερωτικού σημειώματος που συνέγραψαν και οι βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων, οι οποίοι, λίγες εβδομάδες πριν, έβαζαν την υπογραφή τους στην σχετική πρόταση, η ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της απιστίας από τον πρώην υπουργό έχει παραγραφεί, ενώ εκφράζεται προβληματισμός για το αν η Βουλή είναι αρμόδια να ελέγξει το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα πάντα με το σημείωμα, με το οποίο διαφώνησαν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Χρυσή Αυγή για διαφορετικούς λόγους, αποφασίστηκε «να εξεταστεί η αρμοδιότητα της Επιτροπής να διερευνήσει, εάν διαπιστώνονται ενδείξεις για διάπραξη εκ μέρους του πρώην υπουργού κ. Ιωάννη Παπαντωνίου του εγκλήματος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων.

Η διερεύνηση θα γίνει με τον ταχύτερο δυνατό, στο πλαίσιο του κράτους δικαίου τρόπο, ώστε ακόμη και σε περίπτωση αναρμοδιότητας, να γίνει τάχιστα παραπομπή στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης».

Με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας διαφώνησε ο Ανδρέας Λοβέρδος (Δημοκρατική Συμπαράταξη), εξηγώντας πως ο φάκελος πρέπει να επιστραφεί άμεσα στην Δικαιοσύνη, καθώς το Κοινοβούλιο είναι αναρμόδιο να ερευνήσει εγκλήματα που δεν εντάσσονται στα υπουργικά καθήκοντα.

Υπενθυμίζεται ότι, και στην περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου, η υπόθεση του «ξεπλύματος» εκδικάστηκε από την τακτική Δικαιοσύνη και όχι από ειδικό δικαστήριο.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε τους βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων πως αναζητούν «φύλλο συκής», προκειμένου να δικαιολογήσουν το προαναγγελθέν φιάσκο. «Ντρέπεστε να επιστρέψετε την υπόθεση στην Δικαιοσύνη.

Για να δικαιολογήσετε την αποτυχία σας, καθυστερείτε την έρευνα. Η Βουλή είναι αναρμόδια να ερευνήσει το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και πρέπει να επιστρέψετε την υπόθεση στους φυσικούς δικαστές» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΑνησυχητικά μεγάλη η εκροή καταθέσεων
Next Article Η νέα Γαλλική Επανάσταση;

Related Posts

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Άνγκελα Μέρκελ – Τι συζήτησαν

3 Ιουλίου, 2025

Κ. Χατζηδάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης η πρόταση εξαγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών

2 Ιουλίου, 2025

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕ

30 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.