Aναπάντητα τα ερωτήματα για την πτήση-μυστήριο του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας

0

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για την μυστηριώδη πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας που το περασμένο Σάββατο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αν και τις τελευταίες ώρες κυβερνητικές πηγές προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα με την προσγείωση του κρατικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας σε ελληνικό έδαφος, κάνοντας λόγο για «θεωρίες συνωμοσίας», ωστόσο τα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με τοδρομολόγιο που ακολούθησε το Falcon 900, έχοντας απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Maiguetia, κάθε άλλο παρά συναινούν προς την κατεύθυνση που επιχειρεί να δώσειη κυβέρνηση, δηλαδή πως πρόκειται απλά για μια πτήση που ήρθε από την Ασία και προσγειώθηκε στη χώρα μας για ανεφοδιασμό.

Αν όντως η εκδοχή του Μαξίμου ίσχυε, τότε το αεροσκάφος θα έπρεπε να είχε προσγειωθεί σε αεροδρόμιο υπό πλήρη έλεγχο της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αν κρίνουμε δε από το γεγονός ότι το στίγμα του χανόταν κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα από τα συστήματα ανίχνευσης πτήσεων, όπως και το ότι εντοπίστηκε να έχει προσγειωθεί σε χώρες που φημίζονται για διακίνηση μαύρου χρήματος, μόνο «αθώα» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η προσγείωση και παραμονή του στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για περίπουτέσσερις ώρες.

Από τη Βενεζουέλα στις Αζόρες και στην Ελβετία

Το κυβερνητικό Falcon της Βενεζουέλας απογειώθηκε από τη χώρα του Μαδούρο και προσγειώθηκε αρχικά σε πορτογαλικό έδαφος, συγκεκριμένα στο νησί Santa Maria στο σύμπλεγμα των Αζορών.

Παραμένει εκεί ωσότου ανεφοδιαστεί και απογειώνεται λίγες ώρες μετά, χωρίς όμως να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον επόμενο προορισμό του, δεδομένου ότι το στίγμα του είχε χαθεί για τέσσερις ολόκληρες μέρες.

Στις 28 Φεβρουαρίου, το Falcon εντοπίζεται στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης όπου και θα πραγματοποιήσει μια εσωτερική πτήση με προορισμό την Γενεύη.

Σύμφωνα με τα συστήματα ανίχνευσης πτήσεων, το στίγμα του εντοπίζεται στο αεροδρόμιοτης Γενεύης το πρωί της ίδιας μέρας.

Όμως και τις επόμενες μέρες, το στίγμα του Falcon δεν θα είναι ανιχνεύσιμο από τα συστήματα, ωσότου εντοπιστεί στις 2 Μαρτίου, Σάββατο, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»,προερχόμενο από τον επίγειο τραπεζικό παράδεισο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η προσγείωση και η παραμονή στην Αθήνα

Στην Αθήνα, όπως προαναφέραμε, θα παραμείνει συνολικά τέσσερις ώρες, χρονική διάρκεια κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε συνάντηση μεταξύ ενός εκ των επιβαινόντων στο Falcon με Έλληνα αξιωματούχο, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο.

Όπως επιβεβαίωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) στο κυβερνητικό αεροσκάφοςτης Βενεζουέλας επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μαδούρο, Χόρχε Αρεάζα.

Ακόμα, όπως φαίνεται από τα συστήματα ανίχνευσης πτήσεων, το Βενεζουελάνικο αεροσκάφος απογειώνεται από την Αθήνα με δηλωμένο προορισμό στον πύργο ελέγχου το Μαρόκο.

Νέα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα των Ελληνικών αρχών

Είναι εύλογο λοιπόν να προκύπτουν νέα ερωτήματα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δόθηκε άδεια για να προσγειωθεί το αεροσκάφος στην Ελλάδα, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, όπως και για την φημολογούμενη συνάντηση του εκπροσώπου της κυβέρνησης Μαδούρο με αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης.

Δεν προκαλεί εντύπωση άραγε ότι το στίγμα του κυβερνητικού αεροσκάφους (ανήκει στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Βενεζουέλας) ανιχνεύτηκε μόλις τέσσερις φορές, ενώ είχαν μεσολαβήσει πολλά 24ωρα και τα οποία καλύπτουν μία γεωγραφική περιοχή από τις Αζόρεςτου κεντρικού Ατλαντικού Ωκεανού έως τον Περσικό Κόλπο; Γιατί να εκτεθεί σε κίνδυνο το πλήρωμα του αεροσκάφους προκειμένου να μην είναι ανιχνεύσιμο το στίγμα του;

Share.

Comments are closed.