Ο γαλαντόμος Τσίπρας ανοίγει το πουγκί με τα λεφτόδεντρα

0

Στην απεγνωσμένη του προσπάθεια να σταθεί όρθιος στο πολιτικό γίγνεσθαι ο Αλέξης Τσίπρας και να υπενθυμίσει στην κοινωνία ότι υπάρχει και δρα, κάνει διάφορες απενενοημένες κινήσεις.

Του Γιάννη Μιχαήλ

Γνωρίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, οι οποίοι ανήκουν σε όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση, επικροτούν ασμένως τα μέτρα που πήρε η Kυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί ήταν άκρως επιτυχή, προκειμένου να ανακοπεί η φρενήρης εξάπλωση της πανδημίας, δεν αισθάνεται μόνο αμηχανία, αλλά και ταραχή.

Γιατί βλέπει ότι το έδαφος χάνεται κάτω από τα πόδια και το πολιτικό του μέλλον, είναι άδηλον. Έτσι ενώ κλυδωνίζεται μεταξύ σφύρας και άκμονος, σκαρφίζεται διάφορα έωλα κόλπα προκειμένου να ξεπεράσει τα αδιέξοδα του. Πρώτα- πρώτα αφήνει τους Ηρακλείς του ΣΥΡΙΖΑΪΚΟΥ στέμματος να χυδαιολογούν ασύστολα καθυβρίζοντας την Kυβέρνηση.

Πρωταγωνιστές της αθλιότητας ο γνωστός και μη εξαιρετέος Πολάκης, ο θλιβερός Καρτερός, η πασιονάρια Δούρου, ο αγροφύλακας Τόσκας, αλλά και δευτεροκλασάτοι, όπως ο Κούλογλου, ο Κυρίτσης, ο Καψώχας, η Βουνάτσου από την Λέσβο και διάφοροι άλλοι, καθώς εκτός από τις ύβρεις, εκτοξεύουν και διάφορες απειλές, όπως ''θα λογαριαστούμε μετά'' , ή ''όταν επιστέψουμε θα σας γαμ.... ''.

Τις χυδαιότητες αυτές ο Τσίπρας δεν τις καταδίκασε. Υπήρξαν όμως άλλοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, όπως ο Ξανθός ή ο Φίλης, οι οποίοι διαφοροποιήθηκαν σαφέστατα, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον Τσίπρα, ο τελευταίος φανερά αμήχανος, και θέλοντας να ξεφύγει από τον κομματικό ζόφο και να υπενθυμίσει στην κοινωνία ότι είναι μάχιμος πολιτικά, ανακοίνωσε τις προτάσεις του για την οικονομική διαχείριση με άλλο μείγμα μέτρων, απέναντι σε αυτά που ανακοίνωσε η Kυβέρνηση.

Στα μέτρα δεν θα αναφερθούμε διεξοδικά. Θα επισημάνουμε μόνον ότι ο γαλαντόμος Αλέξης, πλειοδότησε και πάλι στο μοίρασμα χρήματος, όπως έκανε και στο περίφημο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, το οποίο παγίδευσε πολλούς πολίτες και εν μέσω μνημονίων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και έδωσαν την εξουσία στον Τσίπρα.

Τότε, εκτός από τα λεφτόδεντρα που μοιράστηκαν αφειδώς, δόθηκαν υποσχέσεις για διαγραφές δανείων, αυξήσεις μισθών, και άλλα μέτρα, ων ουκ έστιν αριθμός, τα οποία ήταν ανέφικτο να υλοποιηθούν.

Και έτσι φτάσαμε στο τρίτο και πιο επαχθές μνημόνιο, που κόστισε 100 δισεκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό. Σήμερα, ο Τσίπρας απέναντι στην προτροπή ''Μένουμε σπίτι'', την οποίαν υιοθέτησαν όλοι σχεδόν οι Έλληνες, προτείνει την δική του εκδοχή ''Μένουμε όρθιοι''.

Άλλη μια προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού, γιατί τα όσα εξαγγέλθηκαν είναι ανέφικτο να πραγματοποιηθούν. Γι' αυτό η απάντηση στον Αλέξη είναι μία ''Ευχαριστούμε, πήραμε, πήραμε''.

Share.

Comments are closed.