Εντός Νοεμβρίου η ρύθμιση για τις 120 δόσεις

0

Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται η ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, η οποία αναμένεται να δώσει σημαντική «ανάσα» σε δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες και επιτηδευματίες στην αποπληρωμή των οφειλών τους.

Το θέμα σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τεθεί προς διαβούλευση με τους δανειστές και η οριστική λύση επί του θέματος αναμένεται να δοθεί στην Αθήνα, όταν επιστρέψει η τρόικα, οπότε και θα ξεκινήσουν επίσημα οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών για την τρίτη αξιολόγηση.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών αφορά σε όσους έχουν χρέη μέχρι 20.000 ευρώ, τους επαγγελματίες χωρίς δυνατότητα πτωχευτικής διαδικασίας, αλλά και σε όσους οφείλουν στο Δημόσιο πάνω από το 85% των συνολικών οφειλών τους.

Προβλέπει δε, σύμφωνα με όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά, τη ρύθμιση των οφειλών σε ως 120 δόσεις, με ελάχιστη καταβολή τα 50 ευρώ. Για οφειλές ως 3.000 ευρώ η ρύθμιση θα γίνεται σε 36 δόσεις.

Η ρύθμιση θα αφορά σε οφειλές έως την 31η Δεκεμβρίου του 2016 και σ’ αυτήν δύνανται να ενταχθούν ακόμη και όσοι είχαν ενταχθεί στις ρυθμίσεις των 12 ή των 24 δόσεων.

Share.

Comments are closed.