Κίνα: Άλμα 69,3% στις τιμές του χοιρινού σε έναν χρόνο

0

Αντιμέτωπη με τεράστιο έλλειμμα σε χοιρινό κρέας είναι η Κίνα, με αποτέλεσμα οι τιμές του να εκτοξευθούν κατά 69,3% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Αιτία η αφρικανική πανώλη των χοίρων που έπληξε και την κινεζική παραγωγή.

Τον Αύγουστο η τιμή του χοιρινού ήταν αυξημένη κατά 46,7% σύμφωνα με την κινεζική στατιστική υπηρεσία. Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια να αυξηθούν οι τιμές των τροφίμων στην Κίνα κατά 11,2% τον Σεπτέμβριο, έναντι αύξησης κατά 10% τον αμέσως προηγούμενο μήνα, αναφέρει το newmoney

Η αύξηση στο χοιρινό συμπαρέσυρε συνολικά τον δείκτη τιμών καταναλωτή που αυξήθηκε κατά 3% σε ετήσια βάση και έφτασε σε υψηλό έξι ετών, σημειώνει το Reuters.

Στο μεταξύ, οι τιμές στη βιομηχανία υποχώρησαν κατά 1,2%.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters, ανέμεναν αύξηση 2,9% στις τιμές καταναλωτή για τον Σεπτέμβριο και πτώση 1,2% στις τιμές παραγωγού.

Σημειώνεται ότι η Κίνα είναι η Νο1 παραγωγός και καταναλώτρια χοιρινού. Το γεγονός ότι το κρέας είναι βασικό συστατικό της κινεζικής διατροφής, η αύξηση στην τιμή έγινε ιδιαιτέρως αισθητή για το πορτοφόλι των καταναλωτών της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Share.

Comments are closed.