Ποινές φυλάκισης σε δεκατρείς τραπεζίτες για την υπόθεση της Monte dei Paschi

0

Σκληρές ποινές επέβαλε η ιταλική Δικαιοσύνη σε 13 μεγάλα στελέχη τραπεζών, ποπυ βοήθησαν την τράπεζα  Monte dei Paschi di Siena SpA να πλαστογραφήσει λογαριασμούς της. Τα στελέχη αυτά που είναι εκτελεστικοί διεθυντές και μάνατζερς καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, ενώ επεβλήθησαν μεγάλα πρόστιμα στις τράπεζες που συνεργάστηκαν με το ιταλικό πιστωτικό ίδρυμα.

Ο πρώην πρόεδρος της Monte Paschi, Giuseppe Musari καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7,6 ετών. Οι αξιωματούχοι της Deutsche Bank, Michele Faissola και Michele Foresti καθώς και ο Sadeq Sayeed της Nomura, ο Raffaele Ricci τιμωρήθηκαν  και αυτοί με ποινές φυλάκισης. Η Deutsche Bank και η Nomura αντιμετωπίζουν πρόστιμα και κατασχέσεις συνολικού ύψους περίπου 160 εκατομμυρίων ευρώ (176 εκατ. δολάρια) για τον ρόλο που διαδραμάτισαν στην υπόθεση.

Οι μάνατζερς της Monte Paschi κατηγορήθηκαν ότι συνεργάσθηκαν με τραπεζίες της Deutshe Bank και της Nomura να κρύψουν απώλειες της ιταλικής τράπεζας χρησιμοποιώντας μια πολύπλοκη διαδικασία συναλλαγών παραγώγων., η οποία οδήγησε σε ψευδή οικονομικά στοιχεία για τις χρήσεις από το 2008 έως το 2012.

Η υπόθεση της Monte dei Paschi έφθασε στην ακροαματική διαδικασία το 2016 και είναι μια από τις πιό σημαντικές υποθέσεις την τελευταία δεκαετία, η οποία δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά από την Bloomberg News.

Share.

Comments are closed.