Υπεγράφη η συμφωνία για τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού

0

Μνημόνιο συνεργασίας για την επικείμενη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, στην περιοχή του «πρώην Στρατοπέδου Αμερικανικής Ευκολίας», υπεγράφη μεταξύ των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το Μνημόνιο υπεγράφη από τον υπουργό Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη (αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική) Ελευθέριο Οικονόμου και τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφία Νικολάου.

Η κυριότητα του δημοσίου ακινήτου, στο οποίο θα μετεγκατασταθεί το νέο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού παραχωρήθηκε άνευ ανταλλάγματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βάσει του άρθρου 83 παρ. 1 του νόμου 4646/2019 (Α΄ 201).

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει να συνδράμει στην έγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου μέσω της εκπόνησης μελετών, της σύνταξης φακέλου προέγκρισης και της τεχνικής υποστήριξης στην ανάθεση μελετών.

Το έργο απομάκρυνσης των φυλακών από τον Κορυδαλλό αποτελεί εξαγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Share.

Comments are closed.