Αδ. Γεωργιάδης: Σε ισχύ το μέτρο για κεφάλαιο κίνησης έως 200.000 ευρώ προς μηχανικούς, μελετητές και κατασκευαστές δημοσίων έργων

0

Έως και 200.000 ευρώ ως κεφάλαιο κίνησης με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους μπορούν να λάβουν χιλιάδες μηχανικοί, μελετητές και κατασκευαστές, που δραστηριοποιούνται στα δημόσια έργα.

Η σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ισχύει από χθες και προβλέπει τη χορήγηση τέτοιων δανείων μέσω του τραπεζικού συστήματος, ενώ το Ταμείο Εγγυοδοσίας που συνδημιούργησαν η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και το Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημόσιων Έργων (ΤΜΕΔΕ), παρέχει εγγύηση προς τις τράπεζες για το 80% της χρηματοδότησης. Έτσι, διευκολύνεται η πρόσβαση των επαγγελματιών του κατασκευασιτκού κλάδου στη χρηματοδότηση, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες για μηχανικούς, μελετητές, κατασκευαστές επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στο πρόγραμμα χρηματοδότησης συμμετέχουν 9 τράπεζες και ειδικότερα, οι Alpha Bank, Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Attica Bank, Optima Bank, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και Συνεταιριστική Ηπείρου.

Share.

Comments are closed.