Άδωνις Γεωργιάδης: Επιδότηση 3.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που ήταν κλειστές τα Χριστούγεννα και έκτακτη ενίσχυση 1.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο

0

Επιδότηση 3.000 σε κάθε επιχείρηση του λιανεμπορίου που ήταν κλειστή τα Χριστούγεννα και βοήθημα 1.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Η έκτακτη επιδότηση αφορά επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές τα Χριστούγεννα και τους εργαζομένους τους. Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι οι επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου που παρέμειναν κλειστές στις εορτές και δεν μπορούσαν να δουλέψουν ούτε με το σύστημα του click away θα λάβουν εκτάκτως 3.000 ευρώ η κάθε επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος. Το μέτρο αφορά περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.α. ή την περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε σκληρό lockdown. Η επιχορήγηση προς τις επιχειρήσεις δεν είναι επιστρεπτέα προκαταβολή ή δάνειο, ενώ κάθε εργαζόμενος σε αυτές, θα λάβει ως έκτακτη ενίσχυση το ποσό των 1.000 ευρώ. Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης "αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση και στήριξη από την κυβέρνηση".

Share.

Comments are closed.