• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Επιχειρήσεις»AEGEAN: Μετέφερε 1,9 εκατ. επιβάτες το 1ο δίμηνο του 2025 - 21,5 εκατ. θέσεις φέτος
Επιχειρήσεις

AEGEAN: Μετέφερε 1,9 εκατ. επιβάτες το 1ο δίμηνο του 2025 - 21,5 εκατ. θέσεις φέτος

7 Μαρτίου, 2025Updated:7 Μαρτίου, 2025Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Δυναμικό ξεκίνημα καταγράφει η επιβατική κίνηση της AEGEAN κατά το 1ο δίμηνο του έτους σημειώνοντας αύξηση 9% στην συνολική επιβατική κίνηση του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, έχοντας μεταφέρει τόσο στο δίκτυο εξωτερικού όσο και το δίκτυο εσωτερικού περίπου 1,9 εκατ. επιβάτες και έχοντας προσφέρει περισσότερες από 2,4 εκατ. θέσεις (+8% περισσότερες). Ειδικότερα, η AEGEAΝ στο παραδοσιακά πιο αδύναμο δίμηνο του έτους κατέγραψε αύξηση 13% στην κίνηση εξωτερικού και 3% στην κίνηση εσωτερικού, με τους συντελεστές πληρότητας να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

Συνολικά το 2024 η AEGEAN μετέφερε 16,3 εκατ. επιβάτες, καταγράφοντας για το 2024 ετήσια αύξηση 6% σε σχέση με το 2023, έχοντας προσφέρει περισσότερες από 19,7 εκατ. θέσεις, αυξημένες κατά 1,1 εκατ. παρά τις επιχειρησιακές και γεωπολιτικές προκλήσεις και κατέγραψε ένα ακόμη, νέο ιστορικό υψηλό στην επιβατική κίνηση της εταιρείας.

Για το 2025, η AEGEAN συνεχίζοντας τη στρατηγική ενίσχυσης της δραστηριότητάς της θα προσφέρει περίπου 21,5 εκατ. θέσεις, δηλαδή 1,8 εκατ. θέσεις περισσότερες σε σχέση με το 2024. Ειδικότερα, θα προσφέρει περίπου 13 εκατ. θέσεις στο δίκτυο εξωτερικού, ξεπερνώντας τις 1,4 περισσότερες θέσεις συγκριτικά με το 2024 και 8,5 εκατ. θέσεις στο δίκτυο εσωτερικού, περίπου 6% περισσότερες.

Στο δίκτυο εξωτερικού η AEGEAN έχει ήδη ξεκινήσει να ενισχύει σημαντικά τη δραστηριότητα της στην αγορά της Τουρκίας προσθέτοντας νέες απευθείας πτήσεις από Ηράκλειο, Μύκονο, Ρόδο και Σαντορίνη προς Κωνσταντινούπολη, και εγκαινιάζει νέες απευθείας συνδέσεις προς το Ερμπίλ (Ιράκ) και το Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) από Αθήνα και προς Ρώμη από Λάρνακα κατά τη θερινή περίοδο του 2025. Ταυτόχρονα ενδυναμώνεται περαιτέρω η δραστηριότητα σε Ιβηρική Χερσόνησο, Βαλκάνια (Αλβανία, Βουλγαρία), Αίγυπτο αλλά και Ιταλία (Ρώμη, Μπολόνια) και Ελβετία (Ζυρίχη), ενώ συνεχίζεται και η σημαντική επένδυση της εταιρείας στα δρομολόγια σε Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μαρόκο.

Στο δίκτυο εσωτερικού γίνεται σημαντική προσπάθεια για προσθήκη άμεσης διασύνδεσης περισσοτέρων προορισμών με επτά (7) νέα δρομολόγια εκ των οποίων τα τέσσερα (4) με βάση το Ηράκλειο, προς τη Ρόδο, τη Νάξο, την Κέρκυρα και την Κω, δύο (2) επιπλέον δρομολόγια με βάση την Ρόδο, προς τα Χανιά και τη Σαντορίνη, ενώ η Θεσσαλονίκη απόκτα απευθείας σύνδεση με τη Σύρο.

 

Aegean top business
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΕΛΣΤΑΤ: Στο 9,5% η ανεργία στην Ελλάδα το δ’ τρίμηνο του 2024
Next Article Ο Γιώργος Γεροντιδάκης στο ΟΠΑΠ Game Time: Το γκολ στον Νικοπολίδη, το μονό με τον Πρίντεζη και το δίλημμα έρωτας ή εξουσία

Related Posts

Aegean: Σταματά τις πτήσεις προς και από Τελ Αβίβ για ένα μήνα

13 Ιουνίου, 2025

Μινέρβα: Πράσινο φως από Επ. Ανταγωνισμού στην απόκτηση των σημάτων Αλτις, Ελάνθη, SOL και Φλώρα

13 Ιουνίου, 2025

Η Alpha Bank σε διάλογο με την ελληνική επενδυτική κοινότητα

13 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.