Alba Graduate Business School: Ολοκληρώθηκε ο 2ος Κύκλος του προγράμματος επιχειρηματικότητας VentureGarden στην Κρήτη

0

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Bizrupt. Η συνέργεια του Alba με το Bizrupt έχει ως στόχο να συνδυάσει την υφιστάμενη τεχνογνωσία εκπαίδευσης με την εξειδικευμένη γνώση για την επιχειρηματικότητα της Κρήτης.

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 26/1/2021 η εκπαιδευτική φάση του 2ου κύκλου του επιταχυντή επιχειρηματικών ιδεών VentureGarden Ηράκλειο. Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν την εξέλιξη των ιδεών τους και προσδιόρισαν τους τομείς που θα χρειαστούν βοήθεια από τους μέντορες του προγράμματος. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι 16 συμμετέχοντες του 2ου κύκλου του προγράμματος στην Κρήτη προστίθενται στους περισσότερους από 1.000 αποφοίτους από 28 συνολικά κύκλους του προγράμματος πανελλαδικά.

Το VentureGarden Ηράκλειο υλοποιείται από την ομάδα του Bizrupt με την καθοδήγηση του κέντρου επιχειρηματικότητας AHEAD του Alba Graduate Business School, The American College of Greece που έχει εδραιώσει το VentureGarden στη Νότια Ελλάδα. Το VentureGarden δημιουργήθηκε το 2014 από το Alba και το American College of Thessaloniki μέλος του Anatolia College στη Θεσσαλονίκη με το μότο «Helping People Grow Ideas». Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν στους συμμετέχοντες, οι οποίοι επιλέγονται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Ιδρυτικός δωρητής του προγράμματος είναι η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative). Η υλοποίηση του VentureGarden στην Κρήτη υποστηρίζεται από τη Phaistos Networks και τη Fairlo.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν διαδικτυακά 8 πρακτικά μαθήματα σε 5 εβδομάδες. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασίζεται στο Value Proposition Canvas και δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αναλύσουν την ιδέα τους σε σχέση με τις ανάγκες της αγοράς. Όσοι επιλεγούν θα συνεχίσουν στο πρόγραμμα με mentoring διάρκειας 3 μηνών, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έχουν πρόσβαση σε συνεχή υποστήριξη από το VentureGarden ανάλογα με τις ανάγκες τους. Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν προετοιμαστεί μέσα από το VentureGarden για να προχωρήσουν στην υλοποίηση της ιδέας τους ή για να εισέλθουν στη συνέχεια σε άλλη δομή υποστήριξης επιχειρηματιών, όπως οργανισμούς μικροπιστώσεων, επιχειρηματικές θερμοκοιτίδες ή αντίστοιχους διαγωνισμούς.

Την εκπαίδευση εμπλούτισαν με τις παρεμβάσεις τους οι: Jimmy Hanna Co-Founder και CEO της Fairlo, Καθηγητής Ιωάννης Κοπανάκης Co-Founder της Mentionlytics, Γιώργος Μαραβέλιας CTO της Netmechanics LLC, Μιχάλης Τζαγκαράκης Υπεύθυνος Marketing και Επικοινωνίας των Super Market Χαλκιαδάκης, και Δημήτρης Χατζηδάκης CEO της Phaistos Networks. Η συνέργεια του Alba με το Bizrupt έχει ως στόχο να συνδυάσει την υφιστάμενη τεχνογνωσία εκπαίδευσης με την εξειδικευμένη γνώση για την επιχειρηματικότητα της Κρήτης. Ταυτόχρονα, δείχνει τον δρόμο για την επέκταση του VentureGarden από το Alba και σε άλλες πόλεις της Νότιας Ελλάδας με βάση την εμπειρία της πιλοτικής επέκτασης στην Κρήτη. Τη συνέργεια αυτή διαπνέει, άλλωστε, και το διαχρονικό πνεύμα επιχειρηματικότητας του Alba. Ένα πνεύμα που βρίσκεται παντού: στις αίθουσες διδασκαλίας, στη σκληρή δουλειά των φοιτητών, στην επιτυχία των αποφοίτων! Και αυτή ακριβώς την επιχειρηματικότητα, την ευρηματικότητα και την καινοτομία είναι που πασχίζει το Alba να μεταδώσει και να διαδώσει μέσα στην κοινότητα και στο ευρύτερο επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Tο Alba Graduate Business School, The American College of Greece, λειτουργεί ως ένας ανεξάρτητος μη κρατικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός υπό την αιγίδα του ΣΕΒ, της ΕΕΔΕ και του ΕΒΕΑ, με στόχο να εκπαιδεύσει τους οραματιστές ηγέτες του αύριο και να προωθήσει ενεργά την επιστημονική έρευνα και τη δημιουργία νέας γνώσης. Το Alba προσφέρει 13 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και φέρει την επίσημη αναγνώριση του New England Commission of Higher Education (NECHE). Όλα τα ΜΒΑ προγράμματα είναι πιστοποιημένα από το The Association of MBAs, ενώ το MSc in Finance και το MSc in SHRM από το EFMD Programme Accreditation System. Στο πλαίσιο του Alba λειτουργεί το AHEAD – Alba Hub for Entrepreneurship and Development από το 2009 με αποστολή την ενδυνάμωση επιχειρηματιών και την υποστήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία 145 ετών. Αποτελείται από τρεις εκπαιδευτικές μονάδες: το Γυμνάσιο και Λύκειο-ΙΒ Pierce, το Deree –που προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα– και το Alba Graduate Business School. Στο πλαίσιο της αποστολής του να παρέχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει ετησίως περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής υποστήριξης.

Share.

Comments are closed.