Δεν θα προχωρήσει τελικά η σχεδιαζόμενη εξαγορά της Novibet από την Allwyn, καθώς οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ματαιώσουν τη συναλλαγή. Η εξαγορά βρισκόταν τους τελευταίους μήνες υπό εξέταση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η Αρχή είχε δημοσιοποιήσει τα βασικά σημεία της εισήγησης για τη συγκέντρωση μεταξύ Allwyn και Novibet, προτείνοντας την απαγόρευση της συναλλαγής, καθώς εκτιμούσε ότι θα ενίσχυε περαιτέρω τη δεσπόζουσα θέση που ήδη κατέχει η Allwyn στην αγορά του διαδικτυακού στοιχήματος και των online παιγνίων.
Σημειώνεται ότι η Allwyn, η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω του ΟΠΑΠ και των brands Pamestoixima και Stoiximan, κατέχει ήδη μερίδιο που υπερβαίνει το 50%. Σε περίπτωση ολοκλήρωσης της εξαγοράς της Novibet, το συνδυασμένο μερίδιο θα αυξανόταν σημαντικά, δημιουργώντας σαφώς μεγαλύτερη απόσταση από τον επόμενο ανταγωνιστή, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες της αγοράς θα διατηρούσαν περιορισμένα μερίδια.
H ανακοίνωση της Allwyn
Η Allwyn International AG ("Allwyn" ή "Εταιρεία") ανακοινώνει σήμερα ότι η Allwyn και η Logflex MT Holding Limited, ιδιοκτήτρια του ομίλου διαδικτυακού αθλητικού στοιχηματισμού και gaming Novibet, αποφάσισαν από κοινού να αποσύρουν την προηγουμένως ανακοινωθείσα συναλλαγή από τη διαδικασία ελέγχου της Επιτροπής Ανταγωνισμού ("ΕΑ"), υπό το πρίσμα των σχολίων που έλαβαν από την ΕΑ.
Παρότι η Allwyn και η Logflex MT Holding Limited υπέβαλαν προσεκτικά διαμορφωμένες προτάσεις προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Allwyn δεσμεύεται να προχωρά μόνο σε συναλλαγές που δημιουργούν σαφή αξία για τους μετόχους της. Ως εκ τούτου, η Allwyn και η Logflex MT Holding Limited δεν αναμένουν πλέον ότι η προηγουμένως ανακοινωθείσα συναλλαγή θα προχωρήσει.

