«Αν ξεφύγουν τα πράγματα τα Χριστούγεννα, θα έχουμε πιο αυστηρά μέτρα την Πρωτοχρονιά»

0

«Αν ξεφύγουν τα πράγματα τα Χριστούγεννα θα έχουμε πιο αυστηρά μέτρα την Πρωτοχρονιά», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στην αρχή της ενημέρωσης στην ανησυχία που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη για το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού.

Ο υφυπουργός Επικρατείας είπε ότι η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θα εξετάσει εκ νέου τα νέα δεδομένα.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε έκκληση στους πολίτες όλης της χώρας να μην χαλαρώσουμε τις γιορτινές ημέρες.

«Ο συγχρωτισμός και οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους μπορεί να γίνουν γιορτές για τον ιό και όχι για μας. Δεν υπάρχει περιθώριο για πειραματισμούς. Να είμαστε με τα ίδια πρόσωπα, το πολύ με ακόμη μία οικογένεια την περίοδο των εορτών», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς είπε ότι θα ξεκινήσουν από τους υγειονομικούς και από τους οίκους ευγηρίας και στην συνέχεια από τους άνω των 65 ετών. Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι έχουν εξασφαλιστεί οι χώροι αποθήκευσης του εμβολίου και είναι έτοιμα να λειτουργήσουν και τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα.

Για τα τεστ είπε ότι η πανδημία μας έφερε μπροστά σε καταστάσεις που δεν είχαμε ξαναζήσει, ενώ τόνισε ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να βοηθήσει στην παρακολούθηση του δείκτη θετικότητας. Αυτός προκύπτει από τα τεστ που γίνονται κάθε ημέρα.

«Από το βράδυ μπαίνει σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα 12.000 δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλη την επικράτεια», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Για το σκοπό αυτό θα υπάρχουν 386 σταθερά σημεία ελέγχου ανά την επικράτεια, όπως κέντρα υγείας, μονάδες Ενόπλων Δυνάμεων και κέντρα του ΕΟΔΥ».

Στη συνέχεια, εξήγησε πως θα λειτουργεί και είπε πως θα αφορά όλους μας εκτός από εκείνους που παρουσιάζουν συμπτώματα.

Στο ερώτημα αν έρχονται και άλλα μέτρα είπε ότι αύριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις και είπε ότι δεν θα είναι νέα μέτρα αλλά εφαρμογή των υφιστάμενων.

Επίσης, τόνισε ότι όλα θα έχουν να κάνουν με τις μετακινήσεις ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στο ερώτημα αν θα έρθουν πιο σκληρά μέτρα για την Πρωτοχρονιά αν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού τα Χριστούγεννα ο Στέλιος Πέτσας απάντησε ξεκάθαρα «ναι».

Share.

Comments are closed.