Ανασχηματισμός: Ριζικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

0

Ένα βήμα πριν από τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να δώσει έναν αέρα ανανέωσης στο Υπουργικό Συμβούλιο και να αντιμετωπίσει δραστικά αρρυθμίες που καταγράφηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο έχουν ήδη αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός πρόκειται να αντικαταστήσει δύο τουλάχιστον κορυφαίους υπουργούς και παράλληλα να αναβαθμίσει υφυπουργούς που έχουν καταγράψει θετικά αποτελέσματα στο έργο τους.

Η πρόταση δυσπιστίας του Αλέξη Τσίπρα προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ανέβαλε προσωρινά την ανακοίνωση της νέας Κυβέρνησης, αλλά όσοι γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν την κλεψύδρα του παρόντος κυβερνητικού σχήματος να αδειάζει.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Πρωθυπουργός ζήτησε εγρήγορση, προσήλωση στο στόχο, στενή συνεργασία και αλληλεγγύη ανάμεσα στα μέλη της ομάδας.

Δεκαέξι μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διαχειρίζεται πλέον μία πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας και των συνεπειών που έχει ήδη προκαλέσει σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Μέσα σ΄αυτό το διάστημα έχει διαπιστωθεί ότι κάποιοι εκ των υπουργών δεν μπορούν να ακολουθήσουν σε ταχύτητα και αποτελεσματικότητα τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αποτέλεσμα τομείς κυβερνητικής δράσης να έχουν μείνει πίσω.

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί διαρκώς την κυβερνητική λειτουργία, παρεμβαίνει άμεσα όταν χρειάζεται να διορθωθούν λάθη ή όταν παρατηρούνται αρρυθμίες, ενώ σχεδιάζει την επόμενη μέρα της κυβερνητικής θητείας με την αξιοποίηση και μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Share.

Comments are closed.