Ανοίγουν τα εποχιακά καταστήματα στις 7 Δεκεμβρίου

0

Ανοίγουν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου τα καταστήματα με εποχικά είδη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενόψει των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, από τη Δευτέρα θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των συγκεκριμένων καταστημάτων θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Ανακοινώνεται η παράταση του lockdown

Το πλήρες σχέδιο της Kυβέρνησης για την συνέχιση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού θα ανακοινώσει στις 12:30 το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Η παράταση του lockdown για ακόμη μία εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου προβάλλει ως το πιθανότερο ενδεχόμενο.

Στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας αναμένεται να αναφερθεί και στη λειτουργία των σχολείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

Με τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών θεωρείται περίπου σαν απίθανο το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί το άνοιγμα των σχολείων την επόμενη εβδομάδα.

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα θα συνεχιστεί μέσω της τηλεκπαίδευσης τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους και οι αποφάσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων μετατίθενται για τις αρχές του 2021, μετά την περίοδο των σχολικών εορτών.

Ακόμα, ο Στέλιος Πέτσας αναμένεται να προδιαγράψει τις επόμενες κινήσεις για το πιθανό άνοιγμα του λιανεμπορίου με κάποιους περιορισμούς από την 14η Δεκεμβρίου.

Share.

Comments are closed.