Ανοιχτές οι λαϊκές αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το ερχόμενο Σάββατο

0

H Αγορά πλην των καταστημάτων πρώτης ανάγκης λειτουργεί με click away.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης χαρακτήρισε βατά τα μέτρα λειτουργίας της αγοράς, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ωστόσο, αναγνώρισε πως το μέτρο του περιορισμού των λαϊκών αγορών «στις κόκκινες περιοχές» τα Σαββατοκύριακα δεν βοηθά και ανέλυσε ορισμένα σημεία του τρόπου λειτουργίας της αγοράς καθώς και τη λειτουργία του click away.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανακοίνωσε ότι θα είναι ανοικτές οι λαϊκές αγορές το επόμενο Σαββατοκύριακο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ τα οποία θα είναι επίσης ανοικτά και θα κλείσουν στις πέντε το απόγευμα.

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ότι  το θέμα «κόφτη» μέσω του 13033 έχει αποκλειστεί και επομένως οποιοδήποτε τέτοιο μέτρο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο εφόσον υιοθετηθεί.

Σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, τα εμπορικά θα λειτουργούν μόνο με click away, ακόμα και τα καταστήματα υπόδησης, ένδυσης και βιβλιοπωλεία.

Ποια προϊόντα δεν πωλούνται από σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου και μητροπολιτικές περιοχές όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη, τα σούπερ μάρκετ απαγορεύεται να πωλούν τα εξής προϊόντα: Παιχνίδια, ρούχα, υποδήματα, ηλεκτρικές συσκευές, βιβλία, έπιπλα, φωτιστικά, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

Επίσης, επιτρέπεται να πωλούν: κουβέρτες, θερμαντικά σώματα, παπλώματα, παντόφλες, παλτά και αδιάβροχα.

 

Share.

Comments are closed.