Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση 30ετούς ομολόγου

0

"Πράσινο φως" για την έκδοση 30ετούς ομολόγου, "άναψε" ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους σε κορυφαίους χρηματοοικονομικούς ομίλους, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους συμβούλους αναδοχής. Πρόκειται για τους BNP Paribas, Goldman Sachs Bank, HSBC, J.P. Morgan και Εθνική Τράπεζα.

Ο ΟΔΔΗΧ έκρινε ότι στην παρούσα φάση οι συνθήκες είναι ώριμες για έκδοση ενός πολυετούς ομολόγου, το οποίο θα αποτελέσει βαρόμετρο για την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας, ολοκληρώνοντας έτσι την καμπύλη των επιτοκίων στις βασικές πολυετείς εκδόσεις. Στη δευτερογενή αγορά, το επιτόκιο του 30ετούς, διαμορφώνεται στο 1,30%.

Στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί απόλυτη βεβαιότητα για την επιτυχία της έκδοσης, καθώς η ζήτηση αναμένεται να είναι ισχυρή. Πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόσφατο swap του ΟΔΔΗΧ με τις ελληνικές συστημικές τράπεζες το οποίο έγινε μέσω 30ετούς ομολόγου, κατέγραψε ιστορικά χαμηλό επιτόκιο 1,375%. Το ποσό της έκδοσης θα ενισχύσει τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου και θα αποτελέσει τη βασική πηγή, προκειμένου να αποπληρωθεί το δάνειο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Share.

Comments are closed.