Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς θα επιτρέπεται η μετακίνηση για τα Χριστούγεννα

0

Πολλοί αναρωτιούνται ποιον κωδικό θα πρέπει να στείλουν με μήνυμα SMS στο 13033 ή ποιον κωδικό πρέπει να συμπληρώσουν στη βεβαίωση μετακίνησης για να πάνε σε οικογενειακό ή φιλικό σπίτι για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, SMS μετακίνησης με κωδικό 6 πρέπει να στείλουμε,για να μεταβούμε χωρίς πρόστιμο στο σπίτι που θέλουμε να πάμε μόνο για την παραμονή ή ανήμερα τα Χριστούγεννα και τις αντίστοιχες ημέρες της Πρωτοχρονιάς.

Πρόκειται για τον κωδικό του sms που ζτέλνουμε για σωματική άσκηση ή βόλτα με κατοικίδιο.

Οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα είναι διαφορετικές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, xθες έκανε ξεκάθαρο το γεγονός ότι στα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς δεν θα επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των εννέα ατόμων τα οποία θα πρέπει να προέρχονται το πολύ από δύο οικογένειες, ενώ δεν θα αλλάξει τίποτα στην απαγόρευση μετακινήσεων από τις 22:00 έως τις 05:00.

Λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που θα παραμείνει κανονικά σε ισχύ καθόλη την διάρκεια των εορτών θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να φύγει κάποιος από το σπίτι του την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ή άλλη νύχτα των εορτών διότι δεν θα μπορεί να επιστρέψει χωρίς να δικαιολογεί γιατί μετακινήθηκε.

Με απλά λόγια ή θα πρέπει να γυρίσει στο σπίτι του μέχρι τις 10 ή να διανυκτερεύσει στο φιλικό σπίτι.

Share.

Comments are closed.