Απίστευτη τουρκική προβοκάτσια λίγο πριν την επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία

0

Κάθε όριο ξεπερνούν οι Τούρκοι οι οποίοι με κάθε τρόπο δείχνουν πως δεν επιθυμούν μία ειλικρινή προσέγγιση με την Ελλάδα.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της ΤουρκίαςΦαχρετίν Αλτούν, ο οποίος με βίντεο στα social media παρουσιάζει την Ελλάδα ως καταφύγιο τρομοκρατικών οργανώσεων.

Φτάνοντας στο σήμερα, οι Τούρκοι παρουσιάζουν το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο Λαύριο ως ορμητήριο Κούρδων και μέρος συγκέντρωσης υποστηρικτών των Κούρδων ανταρτών.

Η προβοκάτσια δεν σταματά εκεί, αφού στην συνέχεια η Αθήνα κατηγορείται ευθέως πως υποστήριξε το Feto του Αμπντουλάχ Γκιουλέν το οποίο αναφέρεται ως υπεύθυνο για το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το 2016.

«Πολλά μέλη του Feto εγκατέλειψαν την Τουρκία και διέφυγαν στην Ελλάδα και ανάμεσά τους βρίσκονταν και 8 αξιωματικοί που συμμετείχαν», αναφέρει το βίντεο.

Ξεπερνώντας κάθε όριο, το τουρκικό βίντεο παραγνωρίζει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και προκειμένου να υποστηρίξει την τουρκική προπαγάνδα αναφέρει πως ο Γκιουλέν έφτασε στο σημείο να ευχαριστήσει την Αθήνα για την μη έκδοση των Τούρκων αξιωματικών.

Τέλος. το βίντεο επικεντρώνεται στην οπτική της Άγκυρας η οποία όπως αναφέρει θεωρεί ότι αυτές οι «παραβάσεις» εναντιώνονται στο ιδεώδες του ΝΑΤΟ. «Η Τουρκία καλεί την γείτονά της να λάβει μέτρα εναντίων των τρομοκρατών του Feto και του ΡΚΚ και να στηρίξει την Τουρκία στην μάχη της ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας» αναφέρει παρουσιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Πώς απαντά η Αθήνα

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο κάνει λόγο για «απαράδεκτα μυθεύματα» και προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας. «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απράδεκτων μυθευμάτων. Ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών», ανέφερε σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω βίντεο έρχεται στην δημοσιότητα ενώ έχει γίνει γνωστή η επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια στην Τουρκία, μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ποιος είναι ο αρχιτέκτωνας της τουρκικής προπαγάνδας

Η τουρκική προπαγάνδα αποτελεί σημαντικό εργαλείο του Ταγίπ Ερντογάν για να εμφανίσει ένα ψεύτικο προφίλ στη διεθνή πολιτική σκηνή, αλλά κυρίως για να ικανοποιήσει το εθνικιστικό-ισλαμιστικό ακρωτήριο του. Αρχιτέκτονας της προπαγάνδας είναι ο διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας Φαχρεντίν Αλτούν, ο οποίος υπερασπίζεται μανιωδώς το αφεντικό του. Οι δηλώσεις του, είτε αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, είτε τα ελληνοτουρκικά, είτε την εξωτερική πολιτική, είναι ενδεικτικές για το πως χειρίζεται τις καταστάσεις.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης το 1998, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Mimar Sinan και διδακτορικού από το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο έλαβε το 2006.

Ο Άλτουν λέγεται ότι αφιερώνει τέσσερις και πέντε ώρες την ημέρα στο αφεντικό του, περισσότερο χρόνο από τη σύζυγό του. Ο Ερντογάν στο παρελθόν ήταν ανοιχτός στο να ακούει διαφορετικές απόψεις, αλλά προτιμά τα τελευταία τρία χρόνια να επιλέγει συνομιλητές που συμφωνούν με τις ιδέες του περιβάλλουν και να έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα κλειστό κύκλο συνεργατών.

Ο Αλτούν διορίστηκε διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας το 2018 και από τότε είναι πιστός μόνο σε ένα άτομο τον Ερντογάν, είναι ισχυρός, αλλά όλη του η δύναμη προέρχεται από τον Τούρκο πρόεδρο.

Share.

Comments are closed.