Από την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση σε όλους

0

Από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση (αναμνηστική) εμβολιασμού όλων των πολιτών που είναι άνω των 18 ετών και έχει περάσει 6μηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την ανακοίνωση νέων μέτρων, μετά το «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε σήμερα, «το βασικό μας όπλο σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι το εμβόλιο».

Πάνω από το 85% των ασθενών στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, ανέφερε και προέταξε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο εμβολιασμός. Κάλεσε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, αλλά και όσοι έχουν συμπληρώσει το 6μηνο από τη δεύτερη δόση να κάνουν την τρίτη (αναμνηστική).

Όπως είπε, «για όσους έχουν περάσει έξι μήνες από τον πρώτο εμβολιασμό, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος» και γι' αυτό θα πρέπει να σπεύσουν για την αναμνηστική τρίτη δόση του εμβολίου.

Ο ίδιος τόνισε τέλος, ότι το 73% σχεδόν των ενηλίκων στην χώρα μας έχει ήδη εμβολιαστεί, και πρόσθεσε για μία ακόμη φορά, ότι δεν θα πάμε σε περιοριστικά μέτρα όπως αυτά που είχαν εφαρμοστεί στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

 

 

Πηγή: Lykavitos.gr

Share.

Comments are closed.