Από την Πέμπτη ραντεβού για 25-29 ετών με όλα τα εμβόλια

0

Τα νεότερα για το πρόγραμμα εμβολιασμών ανακοινώνουν στην τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Διανύουμε τον έκτο μήνα μαζικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, οι γνώσεις μας για τη νόσο αλλά κυρίως για τα εμβόλια έχουν αυξηθεί σημαντικά», ανέφερε η κυρία Θεοδωρίδου κατά την έναρξη της ενημέρωσης.

«Διαπιστώνεται μια απροθυμία στις ηλικίες άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν», σημείωσε. Όπως είπε, υπάρχει μια σειρά από ερωτήματα και ανησυχία πολιτών απέναντι στο εμβόλια.

Όπως υπογράμμισε, όλα τα εμβόλια προστατεύουν για να μην νοσηλευτεί κανείς βαριά ή καταλήξει σε ΜΕΘ, ένα δεδομένο που «έχει παραγκωνιστεί από επιφυλάξεις και φόβους».

«Αναμφίβολα αποτελεί προτεραιότητα ο εμβολιασμός όσων έχουν κληθεί αλλά δεν έχουν ανταποκριθεί στον εμβολιασμό τους».

Η κυρία Θεοδωρίδου τονίζει πως όλοι μας έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης, όλοι μπορούμε να συμβάλουμε ώστε να πείσουμε κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί.

Στις 10 Ιουνίου «ανοίγουν» όλα τα εμβόλια για τους 25-29 ετών

«Σήμερα ξεπεράσαμε τους 4.000.000 συμπολίτες με μια δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 38,1% και 2.350.000 συμπολίτες μας έκαναν και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 22,4%», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Θεμιστοκλέους.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας της Υγείας, την Πέμπτη 10 Ιουνίου «ανοίγει» πλατφόρμα και για ραντεβού με Moderna και Pfizer για την ηλικιακή ομάδα 25 - 29 ετών.

Share.

Comments are closed.