Αποφασισμένη η Κυβέρνηση να βάλει τάξη στα πανεπιστήμια

0

Στην τελική ευθεία μπαίνει το κυβερνητικό σχέδιο για την επιβολή του νόμου και της τάξης στα πανεπιστήμια, το οποίο έρχεται να αλλάξει ριζικά το σκηνικό μέσα στα ιδρύματα και να εμπεδώσει ένα κλίμα κανονικότητας όπως αρμόζει σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Οι διατάξεις του σχετικού νομοσχεδίου που συζητούνται σήμερα στη Βουλή συνιστούν ένα εμβληματικό πόνημα που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους κατεστημένων νοοτροπιών και παραβατικών συμπεριφορών στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Αν και μια ισχνή μειοψηφία φοιτητών μαζί με ένα μεγάλο δυστυχώς κομμάτι ακαδημαϊκών έβαλαν τα δυνατά τους για να μην αλλάξει τίποτε και να σταματήσουν κάθε προσπάθεια, εντούτοις η Κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει μπροστά, στη γραμμή των αλλαγών, έχοντας στο πλευρό της τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που θέλει επιτέλους να δει τα πανεπιστήμια της χώρας να μπαίνουν σε μία νέα σύγχρονη εποχή της εξωστρέφειας, της συνεργασίας και της ελευθερίας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να κάνουν δεύτερες σκέψεις για τη στάση που θα τηρήσουν απέναντι στο επίμαχο νομοσχέδιο. Οι αντιπολιτευτικές εξάρσεις με φόντο τις ριζοσπαστικές αλλαγές στον πολύπαθο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας κι αυτές οι κινήσεις επαναστατικής γυμναστικής θα έπλητταν δημοσκοπικά την αντιπολίτευση και ταυτόχρονα θα έδιναν άλλο ένα πλεονέκτημα στη Νέα Δημοκρατία, ενισχύοντας το προφίλ της ανάμεσα στους σκεπτόμενους ψηφοφόρους, αλλά και την πολιτική της κυριαρχία.

 

Share.

Comments are closed.