Άρση lockdown: Ποιες δραστηριότητες θα ανοίξουν τις επόμενες ημέρες (ημερομηνίες)

0

Συνεχίζεται η χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Τις επόμενες ημέρες κι άλλες δραστηριότητες θα ενεργοποιηθούν.

Το σταδιακό «άνοιγμα» της χώρας, προχωρά με σταθερά βήματα. Τα επιδημιολογικά δεδομένα βρίσκονται σε ύφεση, ενώ προχωράει με γοργούς ρυθμούς το πρόγραμμα των εμβολιασμών.

Την Παρασκευή 28 Μαΐου επιστρέφουν τα θεάματα και οι συναυλίες σε υπαίθριο χώρο με πληρότητα 50%.

Την επόμενη Δευτέρα, 31 Μαΐου, θα επαναλειτουργήσουν και τα γυμναστήρια, το πλαίσιο λειτουργίας των οποίων αναμένεται να καθοριστεί τις επόμενες ημέρες.

Στις 31 Μαΐου θα ανοίξουν και οι υπηρεσίες ευεξίας, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των Κέντρων Αισθητικής, αλλά και άλλες δραστηριότητες όπως χώροι δεξιώσεων, σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τους κανόνες της εστίασης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση, όπως και η αύξηση του αριθμού των καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσεις, στα 100 άτομα.

Ακόμα, αυξάνεται σε τρεις από δύο που ήταν μέχρι τώρα ο επιτρεπόμενος αριθμός των επιβατών στα ταξί.

Γεωργιάδης: Άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων αν η πανδημία ακολουθήσει πτωτική πορεία

«Aν η πανδημία ακολουθήσει έντονη πτωτική πορεία, την Παρασκεύη θα ζητήσουμε από την Επιτροπή το άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας.

«Εάν πέσει η πανδημία θα τα ανοίξουμε όλα, όσα μπορούμε, πιο γρήγορα γιατί κάθε μέρα που περνάει το πρόβλημα είναι οικονομικό», υπογράμμισε.

Όπως επισήμανε, ο ίδιος θα ήθελε τόσο να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης, όσο και να αυξηθεί, στους άνω των 100 ο αριθμός ατόμων στις δεξιώσεις γάμου, από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά.

«Κάθε μέτρο που λαμβάνουμε κοστίζει χρήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, επιθυμία είναι ένα καλοκαίρι χωρίς ωράριο κυκλοφορίας ενώ ερωτηθείς για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων απάντησε χαρακτηριστικά ότι εάν κριθεί πως οι αθλούμενοι πρέπει να υποβάλλονται σε self test, «δεν θα πούμε όχι εμείς»

Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως ο αριθμός των ατόμων στα γυμναστήρια, όπως και στους λοιπούς κλειστούς χώρους, θα είναι περιορισμένος.

Όπως ανέφερε, «δεν θα αργήσει πάρα πολύ η κατάργηση των περιορισμών της κυκλοφορίας μετά τις 12:30», ενώ για τα self tests δήλωσε ότι θα συνεχιστούν μέχρι να αποκτηθεί η απαιτούμενη ανοσία στη χώρα.

Επίσης, ανέφερε ότι οι σχολές χορού έχουν ζητήσει να μην ανοίξουν το καλοκαίρι.

Share.

Comments are closed.