• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Opinion»Ας είναι η χρονιά του «μέτρου»
Opinion

Ας είναι η χρονιά του «μέτρου»

5 Ιανουαρίου, 2021Updated:5 Ιανουαρίου, 2021Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Η νέα χρονιά ήρθε και μαζί της ήρθαν και οι ελπίδες όλων μας τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Ελπίδες, που κατανοήσαμε πλήρως την σημασία τους την χρονιά που πέρασε, αφού δικαίως θα μείνει στην ιστορία, σαν πολύ δύσκολη και ιδιόμορφη.

Απ’ όλα είχε το 2020 και όλα μας τα έδωσε ανηλεώς και απλόχερα. Και, πέρα από πολλά, ήταν και πολύ γρήγορα και πρωτόγνωρα, γι’ αυτό και η διαχείρισή τους υπήρξε των άκρων.

Της Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφου

Παν μέτρο άριστο! Σπουδαίο ρητό, το οποίο άπτεται όλων των εκφάνσεων της ζωής μας.

Η Κυβέρνηση, πρώτα απ’ όλους, οφείλει με μέτρο, να διαμορφώσει πρωτίστως εκείνο το πλαίσιο, εντός του οποίου θα πρέπει να αρχίσει εκ νέου η επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα, κάτι το αυτονόητο και αναγκαίο για την βιωσιμότητα της Πολιτείας.

Οφείλει, επίσης, με μέτρο, να διαχειριστεί την κατάσταση του κορωνοϊού τόσο στο εν γένει ιατρικό της μέρος όσο και σε αυτό που άπτεται της καθημερινότητας των πολιτών στην υγεία τους.

Οι πολιτικοί μας, πρέπει και αυτοί, να ομονοήσουν στα βασικά θέματα που απασχολούν τον κόσμο και με μέτρο στις ενέργειες και τις αποφάσεις τους να καθορίσουν τα θεσμικά όρια, εντός των οποίων θα επανεκκινήσει η προσπάθεια επανόδου στους ρυθμούς προ πανδημίας.

Τα λόγια απλώς και μόνο για να ειπωθούν ή οι φωτογραφίες, έχουν γίνει βαρετά από τους πολίτες και η βαρεμάρα αυτοί συμπαρασύρει στο διάβα της το πολιτικό γίγνεσθαι γενικά. Ας επικεντρωθούν στα ουσιαστικά και ας σταματήσουν τα επιπόλαια.

Οι πολίτες πρέπει με μέτρο, να ακολουθήσουν τους κανόνες αλλά και να εντείνουν τις προσπάθειές τους στην καθημερινότητά τους, ώστε να μην υπάρξει άλλος χαμένος χρόνος. Σε κάθε περίπτωση, όλα όσα γίνονται, αφορούν τον απλό κόσμο και δικαιωματικά αυτός έχει και τον πρώτο λόγο.

Τα Μέσα Ενημέρωσης, σαν ο ενδιάμεσος φορέας μεταξύ εξουσίας και πολιτών, πρέπει με αυξημένο μέτρο, να αξιολογούν τις ειδήσεις και να τις παρουσιάζουν αναλόγως. Ας σταματήσει πια η μεγαλοποίηση ασήμαντων ή η σμίκρυνση σημαντικών ειδήσεων.

Όλοι έχουμε την ικανότητα, να αντιληφθούμε αυτό που του αξίζει παρουσίαση και αυτό που όχι.

Η προσπάθεια χειραγώγησης θα πέσει στο κενό και αυτό γιατί η ανθρώπινη ανέχεια και ο πόνος δεν μπορεί να είναι πλέον πεδία εκμετάλλευσης. Σε κάθε περίπτωση, η αλήθεια των καταστάσεων είναι μία και σίγουρα, θα αναδειχθεί.

Μέτρο χρειάζεται παντού, μέτρο που όλοι το γνωρίζουμε και ας κάνουμε αρκετές φορές ότι το λησμονούμε. Είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για το αύριο και το αποτέλεσμα που θα έρθει, είναι σίγουρο και αυτό.

Καλή μας χρονιά!

 

Χούντα
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΑυτή είναι η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης – Όλα τα ονόματα
Next Article Υπουργικό συμβούλιο... έτοιμο για εκλογές!

Related Posts

Πώς τα κρυπτονομίσματα κάνουν πλουσιότερο τον Τραμπ

16 Ιουνίου, 2025

Σύμβουλος καριέρας: Γιατί η επιμονή στην τέλεια επιλογή οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα

16 Ιουνίου, 2025

Συλλαλητήριο πνιγμένο στο αίμα

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.