Αστυπάλαια: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για αλλαγή των συμβατικών με ηλεκτρικά

0

Ξεκίνησε τη Δευτέρα, 30 Αυγούστου, το πρόγραμμα «e-Astypalea» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα καταστήσει την Αστυπάλαια το πρώτο πράσινο και λειτουργικά έξυπνο νησί της Μεσογείου.

Η προκήρυξη της δράσης για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Αστυπάλαια, την οποία υπογράφουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, εκδόθηκε τη Δευτέρα (ΦΕΚ Β 3961/30.08.2021), σηματοδοτώντας την ενεργοποίηση του προγράμματος «e-Astypalea».

Μέσω της χορήγησης «οικολογικού bonus», η δράση στοχεύει στην πλήρη αντικατάσταση του στόλου των συμβατικών οχημάτων που κυκλοφορούν στο νησί με ηλεκτρικά.

Το πρόγραμμα «e-Astypalea», που σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ, προβλέπει την επιδότηση της αγοράς ή της μίσθωσης ηλεκτρικών οχημάτων από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του νησιού με ταυτόχρονη απόσυρση των παλαιών οχημάτων. Η απόσυρση είναι προαιρετική με εξαίρεση τα ταξί για τα οποία είναι υποχρεωτική.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 9 εκατομμύρια ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν από σήμερα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-astypalea.gov.gr, με χρήση των κωδικών taxis net, ενώ ήδη λειτουργεί σχετικό help desk για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Share.

Comments are closed.