• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Αυτά είναι τα ελληνικά προϊόντα που ...σαρώνουν στο εξωτερικό
Οικονομία

Αυτά είναι τα ελληνικά προϊόντα που ...σαρώνουν στο εξωτερικό

14 Μαρτίου, 2023Updated:14 Μαρτίου, 2023Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Αυξητική πορεία που σπάει κάθε ρεκόρ έχουν οι ελληνικές εξαγωγές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εξαγωγέων τον Ιανουάριο του 2023 σημειώθηκε αύξηση κατά 30,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο της προηγούμενης χρονιάς κατά την οποία και πάλι οι εξαγωγές κρατούσαν τα σκήπτρα της αναπτυξιακής πορείας της χώρας. Έχει υπολογιστεί ότι για κάθε 4 μονάδες αύξησης των εξαγωγών, σημειώνεται άνοδος κατά 1 μονάδας του ΑΕΠ, περίπου 2 δισεκατομμύρια επιπλέον στα ταμεία της χώρας.

Όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων, Συμεών Διαμαντίδης, «το 80% των εξαγωγών στη χώρα μας γίνονται από το 20% των ελληνικών επιχειρήσεων”. Και αυτό, γιατί όπως εξήγησε ο κ. Διαμαντίδης, χρειάζεται και “οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αποκτήσουν εξωστρέφεια». Προέβλεψε, μάλιστα, πως «αν αυτό συμβεί τότε το 2030 η ελληνική οικονομία θα εκτοξευθεί».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη είτε με επιδοτήσεις μέσω προγραμμάτων για εκθέσεις στο εξωτερικό, κάτι που γινόταν προ πανδημίας, είτε μέσω πλατφορμών του εξωτερικού, ώστε τα προϊόντα τους να φθάνουν άμεσα στους καταναλωτές χρησιμοποιώντας τα διάφορα logistic centers που υπάρχουν ανά χώρα.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Διαμαντίδης, οι εκπρόσωποι των μεγάλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα κάνουν «αγώνα δρόμου» για να πάρουν μέρος σε διεθνείς εκθέσεις και εκ του αποτελέσματος σημειώνουν επιτυχία.

Σήμερα εγκρίνονται και τυπικά από το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Εξαγωγέων τα πρώτα 30 σήματα για μακεδονικά προϊόντα, τα οποία και θα δοθούν στις επιχειρήσεις.

Το σήμα Macedonia the Great που ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων έχει κατοχυρώσει διεθνώς θα φέρουν όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που παράγονται στην Μακεδονία και εξάγονται.

«Το σήμα αυτό το δίνουμε στις επιχειρήσεις – μέλη μας δωρεάν. Εμείς έχουμε αναλάβει να το διαφημίσουμε ώστε βλέποντάς το οι καταναλωτές στο εξωτερικό να καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για ένα ελληνικό προϊόν, το οποίο τηρεί και όλες τις προδιαγραφές της Ε.Ε.», είπε ο κ. Διαμαντίδης.

featured εξωτερικό
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article27 θέσεις εργασίας στη ΔΕΥΑ Θήρας
Next Article Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Γιατί οι μπαταρίες που φτιάχνει η Ευρώπη βρίσκονται σε κίνδυνο

Related Posts

Υπουργείο Οικονομικών: Ανοδική αναθεώρηση του ρυθμού ανάπτυξης σε 2,3% το 2023

27 Μαρτίου, 2023

Ακρίβεια: Τα πέντε καθημερινά προϊόντα που «καίνε» τους καταναλωτές

26 Μαρτίου, 2023

Ακρίβεια: Βάζει «φρένο» στον καφέ εκτός σπιτιού – Τι δείχνει νέα έρευνα

26 Μαρτίου, 2023
Add A Comment

Comments are closed.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΔΕΙΚΤΕΣ
moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

FOLLOW US
FOLLOW US
© 2023 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.