• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Πλανήτης»Αυτός ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας χάρισε την εταιρεία του στον πλανήτη Γη
Πλανήτης

Αυτός ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας χάρισε την εταιρεία του στον πλανήτη Γη

16 Σεπτεμβρίου, 2022Updated:16 Σεπτεμβρίου, 2022Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, ο ιδρυτής της Patagonia, Yvon Chouinard αποφάσισει να δωρίσει την εταιρεία του. Ο επιχειρηματίας, που ίδρυσε την εταιρεία ρούχων εξωτερικού χώρου το 1973, ήταν δισεκατομμυριούχος και όπως λέει, αποφάσισε να «επανασχεδιάσει τον καπιταλισμό».

Η Patagonia, η οποία πραγματοποιεί τζίρο 1,5 δισ. δολαρίων τον χρόνο και σύμφωνα με τους New York Times αξίζει 3 δισ. δολάρια,  θα ανήκει στο εξής σε ένα τραστ που εστιάζει στο κλίμα καθώς και σε μία κοινοπραξία μη κερδοσκοπικών οργανισμών. «Κάθε δολάριο (από τα κέρδη της) που δεν επανεπενδύεται στην Patagonia θα διανέμεται ως μέρισμα για την προστασία του πλανήτη».

Ο Chouinard, που πριν χαρίσει την εταιρεία του διέθετε περιουσία 1,2 δισ. δολαρίων, πήρε την απόφαση αυτή με τη σύζυγο του και τα δύο ενήλικα παιδιά του.

«Ενώ κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε την περιβαλλοντική κρίση, δεν είναι αρκετό. Έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να διαθέσουμε περισσότερα χρήματα για την καταπολέμηση της κρίσης, διατηρώντας παράλληλα ανέπαφες τις αξίες της εταιρείας. Μια επιλογή ήταν να πουλήσουμε την Patagonia και να δωρίσουμε όλα τα χρήματα. Αλλά δεν μπορούσαμε να είμαστε σίγουροι ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα διατηρούσε τις αξίες μας ή θα συνέχιζε να απασχολεί την ομάδα των ανθρώπων μας σε όλο τον κόσμο», εξήγησε σε επιστολή του.
«Ένας άλλος δρόμος ήταν να μπει η εταιρεία στο χρηματιστήριο. Τι καταστροφή θα ήταν αυτό. Ακόμη και οι εισηγμένες εταιρείες που έχουν καλές προθέσεις δέχονται υπερβολικές πιέσεις να δημιουργήσουν βραχυπρόθεσμα κέρδη σε βάρος της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας και υπευθυνότητάς τους», συνέχισε.

Για να καταλήξει: «Για να πούμε την αλήθεια, δεν υπήρχαν καλές διαθέσιμες επιλογές. Έτσι, δημιουργήσαμε τις δικές μας».

Όχι πια δισεκατομμυριούχος: Ο επιχειρηματίας που χάρισε την εταιρεία του στη Γη-1

Οι μετοχές της εταιρείας θα ανήκουν πλέον σε ένα τραστ που εστιάζει στο κλίμα και σε μια ομάδα μη κερδοσκοπικών οργανισμών, που ονομάζονται Patagonia Purpose Trust και Holdfast Collective αντίστοιχα. Όλα τα κέρδη που δεν είναι αναγκαία για τη λειτουργία της εταιρείας θα διατίθενται, μέσω των οργανισμών αυτών, για την προστασία του περιβάλλοντος. Την εποπτεία του τραστ θα έχουν μέλη της οικογένειας και στενοί σύμβουλοι.

Η Patagonia υπολογίζει ότι θα δωρίζει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, ανάλογα με την πορεία της επιχείρησης.

Η εταιρεία πουλάει νέα και μεταχειρισμένα ρούχα εξωτερικού χώρου, εξοπλισμό για υπαίθριες δραστηριότητες όπως κάμπινγκ, ψάρεμα και αναρρίχηση, καθώς και τρόφιμα και ποτά που παράγονται από βιώσιμες πηγές.

Αφότου ενημέρωσε τους υπαλλήλους της για αυτήν την κίνηση, η εταιρεία άλλαξε την ιστοσελίδα της, όπου πια δηλώνει ότι «η Γη είναι πλέον ο μοναδικός μας μέτοχος».

επιχειρηματίας
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article8 θέσεις εργασίας στην ΕΦΑ Λασιθίου
Next Article Φέντερερ: Το μυθικό ποσό που αποκόμισε ο Ελβετός τενίστας κατά τη διάρκεια της καριέρας του

Related Posts

Πώς οι πολιτικές του Τραμπ επηρεάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια

15 Ιουνίου, 2025

Pimco: Συμβουλές στους επενδυτές για τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

15 Ιουνίου, 2025

Τεχνητή Νοημοσύνη και εργασία: Πώς αλλάζουν οι δεξιότητες που ζητούνται σήμερα

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.