• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»CEBR – Στο 4% η παγκόσμια ανάπτυξη το 2022
Ειδήσεις

CEBR – Στο 4% η παγκόσμια ανάπτυξη το 2022

3 Ιανουαρίου, 2022Updated:3 Ιανουαρίου, 2022Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ο πλανήτης υποδέχεται τη νέα χρονιά με τις οικονομίες αντιμέτωπες με εμπόδια που δημιουργούν η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα και η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Παρόλα αυτά, η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά περίπου 4% το 2022, σε σύγκριση με εκτιμώμενο 5,1% το 2021, σύμφωνα με Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών (CEBR) στη Βρετανία.

Ο Ντάγκλας ΜακΓουίλιαμς, ιδρυτής και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της CEBR, δήλωσε ότι ο οργανισμός προέβλεψε ανάπτυξη 6,7% για το Ηνωμένο Βασίλειο το 2021, αλλά το μείωσε στο 6,6% μετά από τον αδύναμο Δεκέμβριο.

«Υπολογίζουμε περίπου 3 δισεκατομμύρια λίρες απώλειας από το ΑΕΠ από τους ανθρώπους που μένουν στο σπίτι και δεν ξοδεύουν, συν τον αντίκτυπο των περιορισμών στην Ουαλία και στη Σκωτία».

Ομοίως, η πρόβλεψη του 2021 για την παγκόσμια ανάπτυξη μειώθηκε κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες στο 5,1%.

Τράπεζα Αγγλίας
Το νέο έτος θα ξεκινήσει αργά, όσον αφορά τους οικονομικούς ρυθμούς, για το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά καθώς επιλύονται τα ζητήματα εφοδιασμού και οι ιδιωτικές αποταμιεύσεις που δεν ξοδεύτηκαν θα «κλείνουν τρύπες», το ΑΕΠ προβλέπεται να αυξηθεί κατά τουλάχιστον 4% το 2022.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε όλον τον κόσμο, ειδικά στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα είναι ο πληθωρισμός, ανέφερε το CEBR.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε απροσδόκητα τα επιτόκια τον Δεκέμβριο μετά από άνοδο του πληθωρισμού σε υψηλό δεκαετίας 5,1%, και σημείωσε ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων το 2022 καθώς το αυξανόμενο κόστος ενέργειας αναμένεται να ωθήσει τον πληθωρισμό στο 6% την άνοιξη.

Ομοσπονδιακή Τράπεζα ΗΠΑ
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προχωρά σε τρεις αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο έτος και επιτάχυνε τον ρυθμό με τον οποίο μειώνει τις δαπάνες για κρατικά ομόλογα στον απόηχο του «ανησυχητικά υψηλό πληθωρισμό».

Πληθωρισμός
Η CEBR εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να εκτιναχθεί πέρα ​​από το 6% στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε περισσότερο από 7% στις ΗΠΑ, όπου έφτασε στο υψηλό 39 ετών του 6,8% τον Νοέμβριο.

Ενώ οι μισθοί θα αυξηθούν, επίσης, εν μέσω μιας σφιχτής αγοράς εργασίας, με τη μείωση της ανεργίας και τον αυξανόμενο αριθμό κενών θέσεων εργασίας, ο αυξανόμενος πληθωρισμός θα οδηγήσει σε συμπίεση του κόστους ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το thinktank του Resolution Foundation έχει προειδοποιήσει ότι τα νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετωπίζουν μια «καταστροφή του κόστους ζωής» λόγω της καθυστέρησης των μισθών και της αύξησης των φόρων και των λογαριασμών ενέργειας.

Ενόψει των υψηλότερων επιτοκίων και της υποχώρησης της ποσοτικής χαλάρωσης, οι παγκόσμιες αγορές ομολόγων, μετοχών και ακινήτων αναμένεται να υποχωρήσουν σε όλο τον κόσμο, με μειώσεις που θα κυμαίνονται από 10% έως 25% και ορισμένες από τις επιπτώσεις να διαρκέσουν έως το 2023, προβλέπει το CEBR.

Ενώ το 2021 ήταν η χρονιά κατά την οποία οι περιβαλλοντικές ανησυχίες έγιναν κυρίαρχες και ο επιχειρηματικός τομέας φάνηκε να υιοθετεί πιο επιθετική στάση από τις κυβερνήσεις, το 2022 θα είναι ένα έτος κατά το οποίο «η πολιτική έχει αλλάξει [και] έχουν αναληφθεί δεσμεύσεις, αλλά η τεχνολογία βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια», σύμφωνα με το CEBR.

ανάπτυξη
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΑυξήσεις στο ρεύμα: Έρχονται νέα μέτρα για στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Next Article Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα δουν πληρωμές τους επόμενους μήνες

Related Posts

Τέσσερα χρόνια ΔΕΗ blue: «Οδηγεί» το μέλλον της ηλεκτροκίνησης συμβάλλοντας σημαντικά στην μετάβαση προς τη βιώσιμη κινητικότητα

9 Ιουλίου, 2025

ΔΕΣΦΑ: Αύξηση 12,38% στην κατανάλωση φυσικού αερίου το α’ εξάμηνο

9 Ιουλίου, 2025

ΕΛΣΤΑΤ: Ανέβασε ταχύτητα στο 2,8% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο – Αύξηση 23,1% στο ρεύμα και 11,4% στα ενοίκια

9 Ιουλίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.