Δέκα μίλια από την Κρήτη έφτασαν τα τουρκικά πολεμικά πλοία

0

Για το πρόσφατο επεισόδιο της τουρκικής παραβατικότητας στην Κρήτη ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Έλληνας υπουργός παρουσίασε χάρτη με τη παρουσία των τουρκικών πολεμικών πλοίων, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση μόλις δέκα μιλίων από τις ανατολικές ακτές της Κρήτης, προκειμένου να οπτικοποιήσει το μέγεθος της πρόκλησης αλλά και τον παραλογισμό της τουρκικής συμπεριφοράς, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. 

Ερμηνεύοντας αυτή τη νέα όξυνση της τουρκικής παραβατικότητας, οι διπλωματικές πηγές εκτίμησαν ότι η Τουρκία θεωρεί ότι έχει αποκτήσει ένα νέο πολιτικό κεφάλαιο που της επιτρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση λόγω του ρόλου που παίζει στο Αφγανιστάν. 

Ωστόσο, εκτίμησαν ότι πρόκειται για μια λάθος θεώρηση των πραγμάτων και υπενθύμισαν ότι Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ζήτησε την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από την Λιβύη.

Share.

Comments are closed.