Δεν έχασε μόνο την Προεδρία: Τεράστια η ζημιά στην αυτοκρατορία ακινήτων του Τραμπ

0

Η αυτοκρατορία ακινήτων του Ντόναλντ Τραμπ έχει πληγεί λόγω των lockdown του κορωνοϊού, με τα έσοδα από τα ξενοδοχεία του σε  Ουάσινγκτον και Λας Βέγκας να έχει μειωθεί κατά το ήμισυ. Στο τελευταίο του πόθεν έσχες ως Πρόεδρος, ο Τραμπ παρουσίασε τις ζημίες των επιχειρήσεών του λόγω του κορωνοϊού, τη στιγμή που ολόκληρη η τουριστική βιομηχανία υποφέρει. 

Τα έσοδα του ξενοδοχείου του Τραμπ στην Ουάσινγκτον, το οποίο προσπαθούσε να πουλήσει, μειώθηκαν στα $15,1 εκατομμύρια από $40,5 εκατομμύρια πριν από ένα χρόνο. Στο Λας Βέγκας, τα έσοδα του ξενοδοχείου μειώθηκαν στα $9,2 εκατομμύρια από τα $23,3 εκατομμύρια. Το Doral Golf Resort του Τραμπ στο Μαϊάμι, επέδειξε μείωση εσόδων στα $44 εκατομμύρια σε σχέση με τα περσινά 77$ εκατομμύρια.

Οσον αφορά τα έσοδα από τα γήπεδα γκολφ του σε Ιρλανδία και Βρετανία, μειώθηκαν κατά ⅔. 

Τα γενικότερα έσοδα του Τραμπ μειώθηκαν μεταξύ $273-$308 εκατομμύρια, σύμφωνα με το πόθεν έσχες το οποίο καλύπτει το 2020 και τις 20 πρώτες ημέρες του 2021.

Το μόνο «λαμπρό» σημείο της αυτοκρατορίας του πρώην προέδρου είναι το Mar-a-Lago στη Florida, στο οποίο επέστρεψε μετά την απομάκρυνσή του από τον Λευκό Οίκο. Τα έσοδα του προορισμού έφτασαν τα $24,2 εκατομμύρια, σε σχέση με $21,4 εκατομμύρια το 2020.

Συνολικά, ο Τραμπ εκτίμησε την αξία των assets του μεταξύ $1,3 και $1,7 δισ. Το πόθεν έσχες αναφέρει και τα $40.000 σε δώρα προς τον Τραμπ το 2020, από εταιρείες όπως Boeing, Apple και Ford. 

Η συνολική «αξία» της περιουσίας του Τραμπ εκτιμάται στα $2,5 δισεκατομμύρια, μειωμένη κατά $500 εκατομμύρια σε σχέση με το μακρινό 2016 όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires. Τα κτίριά του «λυγίζουν» υπό το χρέος το οποίο έχουν συγκεντρώσει, ύψους $1 δισεκατομμυρίου, του οποίου το μεγαλύτερο μέρος ο Τραμπ θα κληθεί να πληρώσει τα επόμενα τρία χρόνια. Η ικανότητα του Τραμπ στην αναχρηματοδότηση του χρέους του μπορεί να περιοριστεί μετά τα πρόσφατα επεισόδια στο Καπιτώλιο. Η Deutsche Bank, η οποία υπήρξε μακροχρόνια χρηματοδότης του Τραμπ, ανέφερε πως λύει τη συνεργασία της με τον Πρόεδρο, ενώ μεσιτικές όπως οι Cushman & Wakefeield Plc, και η οργάνωση γκολφ PGA America ήδη αποστασιοποιούνται. Στη Νέα Υόρκη, την «πρωτεύουσα» της αυτοκρατορίας του Τραμπ, οι τοπικοί παράγοντες σταματούν οποιαδήποτε συνεργασία με τον «πορτοκαλί πρόεδρο».

Share.

Comments are closed.