Deree – The American College of Greece: Υποτροφίες για Minor σε Financial Trading με την υποστήριξη της Eurobank Equities

0

Δύο (2) υποτροφίες απονεμήθηκαν σε δύο (2) νεαρούς σπουδαστές, με στόχο να παρακολουθήσουν έναν κύκλο σπουδών 6 μαθημάτων (minor), στο αντικείμενο Financial Markets Trading που προσφέρει το Deree – The American College of Greece. Οι υποτροφίες αποτελούν δωρεά της Eurobank Equities, εγκαινιάζοντας, για πρώτη φορά, την απονομή υποτροφιών στον συγκεκριμένο τομέα.

To minor, ή υποειδίκευση, στο Financial Markets Trading, προσφέρει στους φοιτητές τη γνώση, τις στρατηγικές και τα insights που χρειάζονται, ώστε να ενισχύσουν την απασχολησιμότητά τους σε θέσεις trading στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Όλα τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών (Simulated Trading Room – STR), μία καινοτόμα υποδομή στα πρότυπα των τραπεζικών και χρηματιστηριακών dealing rooms και μοναδική –από άποψη τεχνολογικού εξοπλισμού και μεγέθους– σε εκπαιδευτικό ίδρυμα, στην ευρύτερη περιοχή τής ΝΑ Ευρώπης. H Αίθουσα διαθέτει προηγμένο και εντυπωσιακό τεχνολογικό εξοπλισμό, 25 θέσεις εργασίας και λογισμικά όπως Bloomberg, και Thomson Reuters.

Η ταυτότητα, η κληρονομιά και η αποστολή του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, ως μη κερδοσκοπικού οργανισμού, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την υποστήριξη νέων που έχουν υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις και τον ζήλο να επιτύχουν ακόμα περισσότερα, αλλά που ωστόσο διαθέτουν περιορισμένους πόρους. Το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, περισσότερoι από 3.250 μαθητές –περίπου το 50% του συνόλου μαθητών και φοιτητών και των τριών εκπαιδευτικών βαθμίδων (Pierce, Deree, Alba)–, έλαβαν οικονομική ενίσχυση, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 600% σε σχέση με το 2010.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Equities, Θεόδωρος Φραγκόπουλος, δήλωσε: «H Eurobank Equities, υποστηρίζοντας την έννοια της αριστείας και, ταυτόχρονα, καλλιεργώντας διαχρονικά τη βαθιά εξειδίκευση και τεχνογνωσία στα ίδια της τα στελέχη, με τις υποτροφίες αυτές θέλει να δώσει την ευκαιρία σε δύο φοιτητές να έχουν την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που προσφέρει το Deree – The American College of Greece, στον χώρο των επενδύσεων. Πεποίθησή μας είναι πως οι φορείς της αγοράς έχουν υποχρέωση να στηρίζουν ικανούς, φιλόδοξους νέους που θα αποτελέσουν το αυριανό στελεχιακό δυναμικό της αγοράς». Από την πλευρά της, η Δρ Άννυ Τριανταφύλλου, Dean της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομίας του Deree – The American College of Greece, δήλωσε: «Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους ανθρώπους της Eurobank Equities για τη γενναιόδωρη συμβολή τους στην κατάρτιση των μελλοντικών επαγγελματιών του χρηματοπιστωτικού τομέα και στην προώθηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στην Ελλάδα».

Η Eurobank Equities είναι αυτήν τη στιγμή η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία στην Ελλάδα, με μερίδιο αγοράς 19% στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2021. Η Eurobank Equities θεωρείται η κύρια χρηματιστηριακή επιλογή για μερικούς από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Εταιρεία έχει διακριθεί, επανειλημμένως, ως «Leading Brokerge Firm» στην Ελλάδα, από τη διεθνή έρευνα Extel, και τα στελέχη του Τομέα Ανάλυσης ως κορυφαία στον χώρο τους.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία 146 ετών. Αποτελείται από τρεις εκπαιδευτικές μονάδες: το Γυμνάσιο και Λύκειο-IB Pierce, το Deree, που προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, και το Alba Graduate Business School. Στο πλαίσιο της αποστολής του να παρέχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει ετησίως περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής υποστήριξης.

Το Deree αποτελεί μία από τις τρεις εκπαιδευτικές μονάδες του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Προσφέρει 34 σύγχρονα προπτυχιακά προγράμματα bachelor, αναγνωρισμένα από τον αμερικανικό οργανισμό NECHE (New England Commission of Higher Education) και πιστοποιημένα από το OU (Open University) του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα προγράμματα προσφέρονται μέσω των τριών σχολών του Deree: School of Business, School of Liberal Arts and Sciences, Frances Rich School of Fine and Performing Arts. Επιπλέον, μέσω της μεταπτυχιακής σχολής του Deree, προσφέρονται 8 προγράμματα master στους τομείς της Ψυχολογίας, της Επικοινωνίας, της Εκπαίδευσης και της Επιστήμης Δεδομένων.

Share.

Comments are closed.