Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 14,8 μονάδων για τη ΝΔ (κάρτες)

0

Προβάδισμα 14,8 μονάδων υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει η δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Action24, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με 49,1% έναντι 20,3%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 38,6%, έναντι 23,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 7%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 3,1% και η Μέρα 25 με 2,6%.

Απαραίτητα -σε ποσοστό 71,1%- αλλά όχι επαρκή για την αντιμετώπιση της πανδημίας (62,1%) θεωρούν οι πολίτες τα μέτρα που ισχύουν σήμερα στη χώρα για τον κορoνοϊό.

To 58,3% κρίνει θετικά τους συνολικούς χειρισμούς της κυβέρνησης για την πανδημία και το 52,9% θεωρεί ότι έλαβε έγκαιρα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το 60,3% αποδίδει την ευθύνη για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κυρίως στη μη τήρηση των μέτρων από μερίδα πολιτών, ενώ το 70,7% εμφανίζεται αρνητικό στην προοπτική ενός γενικού lockdown.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (54,7%) θεωρεί πιθανό ένα σοβαρό επεισόδιο με την Τουρκία, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι κυβερνητικοί χειρισμοί στα ελληνοτουρκικά κρίνονται θετικά από το 56,8%, ενώ διχασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη ανάμεσα στην αναζήτηση διπλωματικής ή λύσης ή χρήσης στρατιωτικών μέσων στην περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε έρευνες εντός του ορίου των 6 ναυτικών μιλίων (49% έναντι 47,5%, αντίστοιχα).

Share.

Comments are closed.