Δημοσκόπηση Marc: Στο 12,5% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλη άνοδος για το ΚΙΝΑΛ, ποιος προηγείται (κάρτες)

0

Το πρώτο μέρος της μεγάλης, μηνιαίας δημοσκόπησης της Marc παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8-13 Νοεμβρίου, σε 1.508 νοικοκυριά, ενώ συμπεριλήφθηκαν και 500 ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ.

Καθώς φαίνεται, αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους πολίτες, είναι η πανδημία με ποσοστό 77,6% και η ακρίβεια με 60,7%.

D1

Το 58,1% των πολιτών λέει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τα rapid test στους ανεμβολίαστους, είναι σε θετική κατεύθυνση, σε ποσοστό 58,1%, ενώ το 40,5% έχει αντίθετη άποψη.

Το 56,5% των ερωτηθέντων ωστόσο εκτιμά ότι η κυβέρνηση άργησε να πάρει τα μέτρα.

D3

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 12,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 34%, έναντι 21,5% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ, με το ποσοστό του να ενισχύεται στο 8,2%, ενώ το 34,1% των πολιτών εκτιμά ότι με αρχηγό τον Ανδρέα Λοβέρδο, το Κίνημα Αλλαγής θα αυξήσει τα εκλογικά του ποσοστά.

Η μέτρηση έχει χωρίσει σε τρία δείγματα του ερωτηθέντες για να εκτιμήσει το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Η εκλογική επιρροή του ΚΙΝΑΛ διαμορφώνεται στο 42,5%, ενώ το ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές εκλογές δείχνει το 36,1%. Το 12,9% δηλώνει ότι θυα ψηφίσει στις εκλογές της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου.

Το γκάλοπ της Marc αποτυπώνει με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο και το απολύτως ρευστό τοπίο στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Eν ολίγοις, η δημοσκόπηση καταγράφει το προβάδισμα στην προτίμηση για αρχηγό στο Κίνημα Αλλαγής του Ανδρέα Λοβέρδου και τη μεγάλη δημοφιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, ωστόσο, στην παράσταση νίκης, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τις εκλογές θα κερδίσει ο Γιώργος Παπανδρέου.

d14
d4
d5
d6
d7
d8
d9
d10
d11
d12
d13

Στη δημοσκόπηση του περασμένου Οκτωβρίου από τη Marc, αξίζει να επισημανθεί, η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων στην πρόθεση ψήφου ανερχόταν στο 12,8%.

 

Πηγή: Lykavitos.gr

Share.

Comments are closed.