Δώρο Πάσχα 2021: Πώς υπολογίζεται – Ποιοι θα το λάβουν μειωμένο φέτος

0

Αλλαγές αναμένεται να δούμε στο φετινό Δώρο Πάσχα, για χιλιάδες εργαζομένους. Ειδικότερα, μια σειρά εργαζομένων θα δουν μείωση στο δώρο που θα εισπράξουν, οπως οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έκλεισαν έπειτα από κρατική εντολή αλλά και αυτοί που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εντάσσονται στους πληττόμενους κλάδους θα δουν την εν λόγω μείωση.

Ουσιαστικά, το Δώρο Πάσχα θα υπολογιστεί για χιλιάδες εργαζόμενους που είναι σε αναστολή σύμβασης εργασίας, με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώΗ καταβολή του Δώρου Πάσχα αντιστοιχεί στο διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 30 Απριλίου του 2021 και οι εργαζόμενοι θα λάβουν το Δώρο ανάλογα με το διάστημα που έχουν εργαστεί ή το ποσό αναστολής.

Συνεπώς,  όσο περισσότερες είναι οι ημέρες αναστολής που έχει μπει ο εργαζόμενος τόσο μεγαλύτερες είναι οι απώλειες από το Δώρο Πάσχα 2021.

Ποιοι θα λάβουν κανονικά το Δώρο Πάσχα

Για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα που δουλεύουν κανονικά εν μέσω κορωνοϊού αναμένεται να λάβουν το Δώρο Πάσχα 2021  κανονικά. Πιο αναλυτικά, όλοι οι μισθωτοί που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο, δικαιούνται από τους εργοδότες τους Δώρο Πάσχα ίσο με μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπ’ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους.

Μπορείτε να υπολογίσετε ΕΔΩ το πόσο που δικαιούστε

Share.

Comments are closed.