Δώρο Πάσχα: Τι προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

0

Τον τρόπο υπολογισμού του δώρου Πάσχα για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή σύμβασης εργασίας, ορίζει διάταξη στο νομοσχέδιο με τις κατεπείγουσες διατάξεις για την πανδημία.

Σύμφωνα με την τροπολογία, καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ποσό του επιδόματος εορτών του Πάσχα, που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της σύμβασης εργασίας, στους εργαζομένους των οποίων η σύμβαση εργασίας τίθεται σε αναστολή εντός του χρονικού διαστήματος από την 01/01/2021 έως τις 30/04/2021. Το επίδομα υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ και καταβάλλεται απευθείας στους εργαζόμενους. Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η δαπάνη θα είναι ύψους 185 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρακτικά με τον τρόπο υπολογισμού, όσοι λαμβάνουν μεικτό μισθό πάνω από 650 ευρώ, θα έχουν απώλειες, οι οποίες θα αυξάνονται όσο πιο υψηλές είναι οι μηνιαίες αποδοχές τους. Όσο για τους εργαζομένους που λαμβάνουν τον βασικό μισθό, αυτοί ουσιαστικά δεν θα έχουν απώλειες, σε σχέση με το Δώρο Πάσχα που θα έπαιρναν, αν δεν υπήρχε η αποζημίωση ειδικού σκοπού.

 

 

 

Share.

Comments are closed.