Δράσεις με κοινωνικό πρόσημο, η απάντηση της Κυβέρνησης στην ύφεση

0

Ένα διαρκές κρεσέντο στοχευμένων δράσεων με κοινωνικό πρόσημο υποστηρίζει το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση, ως αντίδοτο στις πολλαπλές οικονομικές και κοινωνικές αναταράξεις που έχει ήδη προκαλέσει η υγειονομική κρίση. Μέσα σε ένα συγκεκριμένο δημοσιονομικό πλαίσιο το Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς υπερβολές, ξεδιπλώνει το σχέδιο του για ουσιαστική στήριξη των πολιτών, δίνοντας έμφαση στις κοινωνικές ομάδες που λόγω της ύφεσης έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.

Πιο συγκεκριμένα, θετικό αντίκτυπο είχαν οι πρόσφατες ανακοινώσεις της ΔΕΗ που προέκυψαν μετά τις προσπάθειες εξυγίανσης της εταιρίας υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γιώργο Στάσση. Ανάμεσα στα άλλα, προβλέπεται δωρεάν πάγιο για όλους τους καταναλωτές και διπλάσια έκπτωση για όσους πληρώνουν ηλεκτρονικά.

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση προωθεί άμεσα την καταβολή αναδρομικών μετά την σχετική απόφαση του ΣΤΕ σε πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους. Τα ποσά αναμένεται να καταβληθούν εφάπαξ μέσα στον Οκτώβριο και το σύνολο θα φθάσει στα 1,4 δις ευρώ.

Εκτός των άλλων, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε πρόσφατα να επεκτείνει χρονικά την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Γέφυρα, ώστε ακόμη περισσότερο δανειολήπτες να διεκδικήσουν εννιάμηνη στήριξη στην καταβολή των δόσεων τους.

Η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη αποτελεί για τον πρωθυπουργό το νούμερο ένα θέμα στην δική του ατζέντα. Το πλαίσιο αυτό, έχουν δοθεί εντολές σε υπουργούς για υλοποίηση δράσεων που θα συμπληρώνουν σταδιακά το παζλ της βελτίωσης της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αττικό Μετρό και του αρμόδιου υπουργείου επεξεργάζονται σχέδια για την επέκταση των ήδη υφιστάμενων γραμμών σε νέους προορισμούς.

Share.

Comments are closed.