Εγκρίθηκε από το Eurogroup η εκταμίευση της δόσης των €767 εκατ. από την Ελλάδα

0

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των €767 εκατ. από το Eurogroup, όπου συζητήθηκε η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα.

Προκειται για την 5η συνεχόμενη θετική έκθεση για την ελληνική οικονομία μέσα σε ένα χρόνο και η 3η επιτυχημένη Έκθεση εν μέσω της πρωτόγνωρης, σε παγκόσμιο επίπεδο, υγειονομικής κρίσης. Στο Eurogroup εκθειάστηκε για άλλη μία φορά, απ΄ όλους τους συμμετέχοντες, η ταχεία και αποτελεσματική αντίδραση της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεών της.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας η αντίδραση αυτή συμβάλλει καθοριστικά στη γρηγορότερη επανεκκίνηση της οικονομίας, στην προστασία των θέσεων εργασίας και στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Επικροτήθηκε η πρόοδος σε σειρά μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, παρά τις αντίξοες συνθήκες, και οι προοπτικές για ισχυρή ανάκαμψη το 2021. Η απόφαση εκταμίευσης του τέταρτου πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, συνολικού ύψους €767 εκατ.. έρχεται να προσταθεί μέσα στο έτος για να ενισχύσει τα ταμειακά διαθέσιμα κατά €2,05 δισ.

 

Share.

Comments are closed.