Εγρήγορση σε τρία μέτωπα: Πανδημία, οικονομία και σχολεία

0

Σε πλήρη ανάπτυξη θέτει το σχέδιο του με την κωδική ονομασία «επιστροφή στην κανονικότητα» το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο τη δραστική αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας, την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα και το άνοιγμα βασικών δραστηριοτήτων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Κορωνοϊός, αγορά και σχολεία βρίσκονται ήδη σε πρώτο πλάνο για τον Πρωθυπουργό και ακολουθεί η ατμομηχανή χώρας, ο Τουρισμός, μετά και την απόφαση των Βρυξελλών να υιοθετήσουν την ελληνική πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού που πέρα από κάθε αμφιβολία συνιστά μια προσωπική δικαίωση για τον κ. Μητσοτάκη.

Την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται και το σύστημα Υγείας βρίσκεται στα όρια του, η Κυβέρνηση αποφάσισε να ρίξει στη μάχη μονάδες του ιδιωτικού τομέα κατόπιν σχετικής συνεννόησης, στέλνοντας μ’ αυτό τον τρόπο και μία ηχηρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ που σήκωσε ευκαιριακή σημαία, επιχειρώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Ταυτόχρονα, οι σχετικοί δείκτες των επόμενων ημερών γύρω από την εξέλιξη της πανδημίας αναμένεται να καθορίσουν και την ακριβή ημερομηνία για το άνοιγμα του λιανεμπορίου με το οικονομικό επιτελείο να στοχεύει στην 22α Μαρτίου, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Παιδείας αναμένει τις εισηγήσεις των λοιμοξιολόγων πριν λάβει τις οριστικές αποφάσεις για τη σταδιακή επιστροφή των μαθητών στα θρανία με εκείνους της τρίτης Λυκείου να έχουν προτεραιότητα λόγω των πανελληνίων εξετάσεων.

Την ίδια ώρα το κυβερνητικό επιτελείο επενδύει πολλά στη φετινή τουριστική σεζόν η οποία θα ξεκινήσει από το Μάιο, ενώ μεγάλη ανάσα θα δώσουν τα πρώτα κονδύλια που θα φτάσουν στη χώρα στις αρχές του καλοκαιριού, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

Share.

Comments are closed.