Ειδοποιός διαφορά

0

Εδώ και δεκαετίες έχει επιβληθεί στην Ελληνική κοινωνία η άποψη πως ο ανθρωπισμός, ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη είναι προνόμια της Aριστεράς. Αυτομάτως, εάν δηλώνεις φιλελεύθερος, συντηρητικός ή οτιδήποτε άλλο εκτός από αριστερός, είσαι ελιτιστής και σου αφαιρείται το δικαίωμα να έχεις κοινωνικές ευαισθησίες.

Του Χρήστου Τσοκάνη*

Η άποψη πάνω στην οποία έχει στηθεί όλη αυτή η λανθασμένη γνώμη έχει ισχυρές βάσεις εδώ και πολλά χρόνια,; κυρίως λόγω της αδράνειας αυτών που κινούνται εκτός αριστεράς, με αποτέλεσμα να την αποδέχονται.

Αυτό όμως άρχισε να αλλάζει τα τελευταία χρόνια, με τις δράσεις της ΟΝΝΕΔ, με αποκορύφωμα το τελευταίο ενάμιση έτος, με την προεδρία του Παύλου Μαρινάκη.

Η ΟΝΝΕΔ αποδεικνύει στην πράξη, με έργα και όχι με λόγια, αυτό που σε άλλες περιοχές του πλανήτη είναι ξεκάθαρο εδώ και εκατοντάδες χρόνια: Ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη είναι στον πυρήνα της φιλελεύθερης ιδεολογίας!

Από την εθελοντική δράση για τους πληγέντες στο Μάτι, μέχρι την εβδομάδα περιβάλλοντος, τις δωρεές στην Φλόγα – σύλλογος γονιών με νεοπλασματική ασθένεια έως τον τηλεμαραθώνιο για τις δομές αστέγων σε ολόκληρη την χώρα. Η ΟΝΝΕΔ στέκεται δίπλα σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη!

Η επικαιρότητα των τελευταίων ημερών όμως έκανε σαφή την υποκρισία αυτών που προσπαθούν να καπηλευθούν αυτές τις τόσο σημαντικές έννοιες.

Την ίδια στιγμή που η ΟΝΝΕΔ, μαζικά σε Πανελλαδικό επίπεδο, συγκεντρώνει αγαθά για τους πληγέντες συμπολίτες μας, από τους σεισμούς, στο νομό Λαρίσης, την ίδια ακριβώς στιγμή, αυτοί που τόσο χρόνια μας παρουσιάζονται ως «ανθρωπιστές», διαδηλώνουν, εν μέσω πανδημίας, υπέρ ενός τρομοκράτη, καταδικασμένου δολοφόνου.

Αυτή ακριβώς είναι η ειδοποιός διαφορά, ανάμεσα στην ΟΝΝΕΔ και τις υπόλοιπες πολιτικές νεολαίες. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε πολύ υπερήφανοι που ανήκουμε στην παράταξη αυτήν!

* Ο Χρήστος Τσοκάνης είναι πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ευβοίας, απόφοιτος Τμήματος Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Πατρών

Share.

Comments are closed.