Εκλογές με το «παρόν» υπουργικό συμβούλιο «βλέπει» ανώτατη κυβερνητική πηγή

0

«Θα πάμε σε Eκλογές με αυτό το σχήμα, εκτός αν υπάρξει κάτι σημειακό», τόνισε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και απαντώντας για το ενδεχόμενο ενός νέου Aνασχηματισμού.

Ο ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αναφέρθηκε ακόμα στους εμβολιασμούς και στην υποχρεωτικότητα.

Το στέλεχος της Κυβέρνησης επεσήμανε πως αυτό που προβληματίζει είναι η τρίτη δόση του εμβολίου, «το θέμα είναι η τρίτη δόση! Οδηγός είναι το Ισραήλ. Το θέμα είναι αν θα πάμε σε ηλικιακό όριο ή χρονικό, ποιος έχει κάνει δόση και πότε», τόνισε και πρόσθεσε, «Το κοιτάμε για τη τρίτη δόση! Είναι θέμα εθνικής επιτροπής εμβολιασμών. Δημιουργεί πρόσθετη ένταση κοινωνία που ήδη έχουμε».

Στο μέτωπο των εμβολιασμών επεσήμανε «ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πείσεις αυτούς που δεν έχουν πειστεί μέχρι σήμερα. Δεν θα έχεις μεγάλης κλίμακας εμβολιαστικό ρεύμα, θα έχεις δεξαμενή των νέων.

Το πρόβλημα μας είναι οι 60 plus, γιατί αυτοί, εφόσον νοσήσουν, θα επιβαρύνουν το σύστημα Υγείας. Αυτοί δεν βλέπω να πείθονται. Τα παιδιά δεν είναι πρόβλημα και να νοσήσουν θα το περάσουν. Αν είχαν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 50 δεν θα χρειάζονταν ο εμβολιασμός των παιδιών. Πάνω από 50, γύρω στο 60 με 65% εμβολιασμένοι. Υπάρχει και ένα ποσοστό 8-10% που έχουν περάσει τον ιό οπότε ανεβαίνουμε στο 75%. Οι εκπαιδευτικοί είναι στο 90%, οι εμβολιασμένοι».

Αναφερόμενος στην εστίαση είπε πως «ακούω, όλοι λένε πως ο πελάτης θα είναι εμβολιασμένος και ο εργαζόμενος όχι. Τα δύο βασικά κριτήρια είναι ότι, όπου μπορείς να έχεις διαρκώς μέτρο προφύλαξης το διαφοροποιεί. Ποια είναι η ουσιώδης δραστηριότητα και ποια όχι. Δεν είναι ίδιο το επίπεδο διακύβευσης για τον έναν και τον άλλο. Μου λένε γιατί θέατρο και όχι εστιατόριο: στο θέατρο είσαι όλη την ώρα με μάσκα και το θέατρο είναι ποιοτικά διαφορετικό, είναι πολιτισμός και στοιχείο προσωπικότητας του καθενός. Η υποχρεωτικότητα είναι πάντα μέσα στο μενού αλλά δεν είναι πρώτη προτεραιότητα».

Για τις αναστολές γιατρών ανέφερε «Τις καλύπτεις, στο στράτευμα δεν μπορείς όμως να το κάνεις. Έχουμε και το λιμενικό. Αν έρθεις και πεις υποχρεωτικός εμβολιασμός και 1/3 προσωπικού πάει με αναστολή δεν έχεις να τους αναπληρώσεις. Κάθε κατηγορία πρέπει να την κοιτάς εξατομικευμένα! Είναι δύσκολη η άσκηση υποχρεωτικότητας».

Ο ανώτατος αξιωματούχος τόνισε πως «Ο πρωθυπουργός όταν λέει "δεν θα κλείσουμε" το εννοεί» και συνέχισε πως «Τον Οκτώβρη φοβόμαστε λιγάκι και φοβάμαι τη Βόρεια Ελλάδα. Με ανησύχησαν αυτά που είδα στη Θεσσαλονίκη, όπου είδα μεγάλη χαλαρότητα».

Share.

Comments are closed.