Εκλογικά σενάρια, χωρίς σοβαρή βάση όμως

0

Το ότι στην Ελλάδα πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν την κακή συνήθεια να συζητούν εκλογικά σενάρια την... επομένη των εκλογών, είναι γνωστό.

Ως εκ τούτου, μπορεί η φθινοπωρινή εκλογολογία να «κάηκε» και να μην διαφαίνονται τους επόμενους μήνες κάλπες, όμως σχετικά σενάρια παραμένουν στο τραπέζι: σύμφωνα με τους υποστηρικτές τους - μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ένας κορυφαίος υπουργός - ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την «τελευταία ευκαιρία» να προκηρύξει πρόωρες κάλπες τον Απρίλιο ή τον Μάιο.

Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, αν τότε η χώρα - και ο πλανήτης εν γένει - έχει ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό, τότε ο πρωθυπουργός θα μπορεί να ζητήσει ανανέωση της εντολής του, εκμεταλλευόμενος την τελευταία ευκαιρία, πριν η ΝΔ περάσει στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων.

«Σας έβγαλα με επιτυχία από την πανδημία, αλλά τώρα η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική από τον Ιούλιο του 2019 και ζητώ νέα εντολή ανοικοδόμησης της οικονομίας και της χώρας», θα μπορούσε να είναι, grosso modo, το εκλογικό διακύβευμα που θα έθετε ο πρωθυπουργός.

Οι σχετικές ιδέες, μάλιστα, έχουν ακουστεί και στην Ηρώδου του Αττικού, αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι άνθρωπος των σεναρίων και της ακατάσχετης εκλογολογίας, για όσους τον ξέρουν.

Share.

Comments are closed.