Έκρηξη κατασκευαστικών έργων με πακτωλό άνω των 7 δισ. ευρώ

0

Πάνω από 7 δισ.ευρώ σε έργα υπό δημοπράτηση ή εν εξελίξει, υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Διάσπαρτα projects σε Φορείς Υλοποίησης από το υπουργείο Υποδομών μέχρι Πανεπιστήμια, ΔΕΥΑ, αποτελούν τη νέα γενιά έργων που θα ανοίξουν χιλιάδες θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την επικράτεια.

Τα είδη των έργων επίσης ποικίλουν. Από έργα Μετρό, ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα, κτιριακά έργα, έργα ύδρευσης-αποχέτευσης, σιδηροδρομικά κ.α. καλύπτει σχεδόν τα πάντα. Συνολικά περιλαμβάνονται 45 μεγάλα έργα με κόστος άνω των 10εκατ.ευρώ.

Επίσης ένα από τα θετικά είναι ότι βρίσκουμε έργα σε όλη την Ελλάδα, αν και η Αττική έχει και πάλι τον πρώτο λόγο. Ωστόσο βλέπουμε σημαντικά έργα και στα νησιά αλλά και στις άλλες Περιφέρειες της χώρας.

Από αυτά τα 7 δισ.ευρώ τα σκήπτρα έχουν η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας με σχεδόν 1,8δισ.ευρώ και ο διπλός διαγωνισμός του ΒΟΑΚ με 1,45δισ.ευρώ. Επίσης μαζί με το Πάτρα-Πύργος και την Υποθαλάσσια Σαλαμίνας, πρόκειται για τα έργα που συγκεντρώνουν παραπάνω από τα μισά από το παραπάνω ποσό.

Επιπλέον, υπάρχει το Flyover στην Περιφερειακή Θεσσαλονίκης (370εκατ.ευρώ), το βόρειο τμήμα του Ε65 Τρίκαλα-Εγνατία (400εκατ.ευρώ), η επέκταση του έκτου προβλήτα στον ΟΛΘ (170εκατ.ευρώ), ο άξονας Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη (255εκατ.ευρώ), η εργολαβία-σκούπα της Αμβρακίας Οδού (150εκατ.ευρώ), οι φητοιτικές εστίες στο Πανεπιστήμιο Θράκης (250εκατ.ευρώ), οι φοιτητικές εστίες στο Πανεπιστήμιο Θράκης (110εκατ.ευρώ), οι φοιτητικές εστίες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (110εκατ.ευρώ), συμπληρώνουν τα έργα άνω των 100εκατ.ευρώ.

Στα έργα μεταξύ 30-100εκατ.ευρώ βρίσκουμε το Κέντρο Έρευνας της Ακαδημίας Αθηνών (89εκατ.ευρώ), την ηλεκτροκίνηση στο Κιάτο-Ροδοδάφνη (83εκατ.ευρώ), τα αποχετευτικά δίκτυα σε Σπάτα-Αρτέμιδα (86εκατ.ευρώ), Ραφήνα-Πικέρμι (79εκατ.ευρώ) και στην Παλλήνη (71εκατ.ευρώ), τ0 αντιπλημμυρικό έργο στο Ρέμα Εσχατιάς στο τμήμα Ευπυρίδων-Λ.Πάρνηθος (86εκατ.ευρώ), η οδική σύνδεση ΠΑΘΕ – Εγνατίας με το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (74εκατ.ευρώ), οι πρόδρομες εργασίες της Γραμμής 4 (48εκατ.ευρώ), η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Ηράκλειο (48εκατ.ευρώ), τα αντιπλημμυρικά έργα στον Ερασίνο Ποταμό, η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Κέρκυρας (45κατ.ευρώ), το νέο κτίριο στην Πανεπιστημιούπολη Θράκης (38εκατ.ευρώ), η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτικής Θεσσαλίας (40εκατ.ευρώ) και η διπλή σύνδεση της Λευκάδας με την Αμβρακία Οδό (48εκατ.ευρώ).

Στα έργα 18-40εκατ.ευρώ έχουμε την αποχέτευση σε Πικέρμι-Ντράφι-Διώνη (40εκατ.ευρω), τη Διευθέτηση του Ρέματος Καναπίτσας (23εκατ.ευρώ), τα αρδευτικά δίκτυα Πρεσπών (24εκατ.ευρώ), η σηματοδότηση της Γραμμής Καλαμαριάς, τα αντιπλημμυρικά σε Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, το οδικό έργο Θέρμη-Γαλάτιστα, στο Βόλο, δίκτυα αποχέτευσης σε Πάτρα , Χορτιάτη και η σύνδεση της Ηγουμενίτσας με την Εγνατία Οδό κ.α..

Share.

Comments are closed.