• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Εξοικονομώ: Τα νέα προγράμματα που έρχονται φέρνουν υψηλότερη επιδότηση και καλύτερους όρους
Οικονομία

Εξοικονομώ: Τα νέα προγράμματα που έρχονται φέρνουν υψηλότερη επιδότηση και καλύτερους όρους

4 Μαΐου, 2024Updated:4 Μαΐου, 2024Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Δύο νέα προγράμματα «Εξοικονομώ» σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος για το τρέχον έτος, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Συγκεκριμένα:

Το πρώτο νέο «Εξοικονομώ», το οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Αλεξάνδρα Σδούκου θα αφορά τους κοινωνικά ευάλωτους και θα προβλέπει υψηλότερη επιδότηση.

Το δεύτερο νέο «Εξοικονομώ» θα αφορά όλα τα άλλα νοικοκυριά (δηλαδή τα μη ευάλωτα) και θα προβλέπει διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων.

4 «ανοιχτά» προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας που λήγουν έως μέσα Μαΐου

Τέσσερα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας για νοικοκυριά, αγρότες και επιχειρήσεις παραμένουν «ανοιχτά» αλλά λήγουν έως μέσα Μαΐου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Αλεξάνδρα Σδούκου, το πρώτο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας αφορά σε νοικοκυριά και επιδοτεί έως 50% την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Για τους κοινωνικά ευάλωτους με ατομικό εισόδημα έως 20.000 ευρώ, επιδότηση μπορεί να φτάσει ακόμα και το 75%.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά στους αγρότες και προβλέπει επιδότηση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο χωράφι. Σύμφωνα με την κ. Σδούκου, μέσα σε 20 μέρες, οι αιτήσεις των αγροτών ανέρχονται κοντά στις 4.000.

Το τρίτο πρόγραμμα είναι το «Εξοικονομώ» και αφορά σε επιχειρήσεις -πχ εστίαση, τουρισμό- και προβλέπει επιδότηση για ενεργειακή αναβάθμιση.

Το τέταρτο πρόγραμμα αφορά και πάλι σε επιχειρήσεις και προβλέπει επιδότηση εγκατάστασης αντλιών θερμότητας κ.λπ.

Τα προγράμματα “Εξοικονομώ” –χρονολογούνται πριν το 2010 αλλά επισήμως με καταχωρημένα στοιχεία καταγράφονται από εκείνη την χρονιά– έχουν ως στόχο «την προώθηση της εθνικής και ενωσιακής πολιτικής για την εξοικονόμηση ενέργειας, μέσω της αναβάθμισης της ενεργειακής κλάσης των κατοικιών».

Το “Εξοικονομώ 2023” εντάσσεται «στα εμβληματικά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 300.000.000 ευρώ, από τα οποία διατίθενται 60.000.000 ευρώ αποκλειστικά για ευάλωτα νοικοκυριά, με στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας».

Στην Ελλάδα, βάσει των ευρωπαϊκών οδηγιών, θα πρέπει έως το 2035 να αναβαθμιστούν ενεργειακά οι κατοικίες που είναι ενεργειακής κλάσης χαμηλότερης της «Ε», ήτοι περίπου 1.300.000 κατοικίες. Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες τους δεν υλοποιήσουν τα απαιτούμενα έργα, δεν θα μπορούν να τις νοικιάσουν, να τις πουλήσουν, ή να τις μεταβιβάσουν στα παιδιά τους.

Εξοικονομώ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΜπιλ Γκέιτς: Γιατί πουλάει δύο σούπερ γιοτ
Next Article Εξπρές χορήγηση φορολογικής ενημερότητας και σε όσους ρυθμίζουν χρέη

Related Posts

ΤτΕ: «Βλέπει» πληθωρισμό 2,5% το 2025 στην Ελλάδα - Πιέσεις από ενοίκια, έμμεσους φόρους και μισθούς

16 Ιουνίου, 2025

JP Morgan: «Βλέπει» ανάπτυξη 2,2% για την Ελλάδα το 2025 και 2% το 2026 - Ποντάρει στα ελληνικά ομόλογα

16 Ιουνίου, 2025

Ακρίβεια στις παραλίες: Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν τις ξαπλώστρες για ελεύθερες ακτές

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.