Ελλάδα Το Ίδρυμα Χατζηιωάννου προσφέρει δωροεπιταγές €55.000 σε 1.100 νοσηλευτές για τις γιορτές

0

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου συνεχίζει τη στήριξή του στο νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας στη σημαντική μάχη που δίνει με τον COVID-19, προχωρώντας σε δωρεά δωροεπιταγών (διατακτικών σίτισης) Ticket Restaurant® συνολικής αξίας 55.000 € για την παροχή φαγητού σε 1.100 νοσηλευτές 4 δημόσιων νοσοκομείων αναφοράς στην Αττική (Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός, Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν»).

Σε συνεργασία με τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος (www.esne.gr), 1.100 νοσηλευτές θα λάβουν δωροεπιταγές (διατακτικές σίτισης) Ticket Restaurant ® της εταιρείας Edenred συνολικής ονομαστικής αξίας 50€ ο καθένας, για αγορές από συνεργαζόμενα καταστήματα τροφίμων, εστιατόρια και super market. Η διανομή τους από τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος θα ξεκινήσει άμεσα και θα υλοποιηθεί μέσω της Διεύθυνσης του κάθε νοσοκομείου. Σε αυτή θα χρειαστεί να απευθυνθεί κάθε ενδιαφερόμενος προκειμένου να λάβει τις δωροεπιταγές (διατακτικές σίτισης) που του αντιστοιχούν.

Πρόκειται για το δεύτερο σκέλος μιας προσπάθειας που ξεκίνησε από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου ήδη από την πρώτη φάση της πανδημίας, με στόχο την επιβράβευση του νοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον COVID-19 σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά ότι "για δεύτερη φορά φέτος λέμε ‘ευχαριστώ’ στους ανθρώπους που στηρίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας στην Ελλάδα, προσφέροντας διατακτικές σίτισης συνολικού ύψους 55.000€ σε 1.100 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες", και τους εύχεται Καλές Γιορτές και ένα πιο υγιές 2021.

Στόχος του μη κερδοσκοπικού, μη κυβερνητικού Ιδρύματος Stelios Philanthropic Foundation είναι να υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα από φιλανθρωπικές δραστηριότητες, κυρίως σε χώρες όπου έχει ζήσει και δραστηριοποιηθεί ο ιδρυτής του, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου: την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο και το Μονακό.

Το Ίδρυμα προσφέρει στην κοινωνία με τους ακόλουθους τρόπους:

1. Βοηθά μεγάλο αριθμό ανθρώπων που αντιμετωπίζει συνθήκες πείνας σε Ελλάδα και Κύπρο, μέσω τις πρωτοβουλίας «Φαγητό από Καρδιάς». Tα snacks παράγονται βιομηχανικά από γνωστές εταιρείες του κλάδου και το Ίδρυμα τα αγοράζει και τα μοιράζει δωρεάν σε όσους έρθουν να τα ζητήσουν.

2. Προωθεί την διαρκή ειρήνη στο νησί της Κύπρου. Κάθε χρόνο το Ίδρυμα προσφέρει 50 δικοινοτικά βραβεία αξίας 10.000 € σε ομάδες που απαρτίζονται από έναν Τουρκοκύπριο και έναν Ελληνοκύπριο που συνεργάζονται στο νησί. Από το 2009, η συνολική αξία των βραβείων που έχει χορηγηθεί για τη συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων ανέρχεται σε 3.750.000 €.

3. Υποστηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα μέσω της διοργάνωσης και απονομής ετήσιων βραβείων αξίας 120.000 €.

4. Προσφέρει οικονομική στήριξη σε άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα με ποικίλη δράση. Σε περίπτωση σοβαρών καταστροφών, το Ίδρυμα προσφέρει επιπλέον οικονομική ενίσχυση για την ανακούφιση των πληγέντων. Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2018, το Ίδρυμα προσέφερε συνολικά 505.000 € στους κοντινότερους συγγενείς των θανόντων από τις φονικές πυρκαγιές της ίδιας χρονιάς στο Μάτι Αττικής, αφού ήρθε σε επικοινωνία μαζί τους και με απευθείας κατάθεση στον προσωπικό λογαριασμό του καθενός.

5. Χρηματοδοτεί υποτροφίες, βοηθώντας νέους να φοιτήσουν σε σχολεία και πανεπιστημιακά ιδρύματα όπου έχει φοιτήσει και ο ιδρυτής του Sir Στέλιος Χατζηιωάννου (Εκπαιδευτήρια Δούκα στην Αθήνα, London School of Economics και Cass City University of London στο Ηνωμένο Βασίλειο).

 

Share.

Comments are closed.