Έλον Μασκ: Ρωτάει στο Twitter αν πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών της Tesla για να φορολογηθεί

0

Ο απρόβλεπτος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ ξάφνιασε για άλλη μία φορά, ρωτώντας τους 62,5 εκατομμύρια ακόλουθούς του στο Twitter εάν θα πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla.

«Έγινε πολύς λόγος τελευταία για μη ρευστοποιημένα κέρδη ως εργαλείο φοροδιαφυγής, γι’ αυτό προτείνω να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla», ανέφερε ο Έλον Μασκ σε tweet, όπου θέτει σε δημοσκόπηση το θέμα, ζητώντας από τους χρήστες να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι».

«Θα σεβαστώ το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης, όποιο κι αν είναι αυτό», πρόσθεσε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και σημειώνει: «Λάβετε υπόψη ότι δεν λαμβάνω μισθό σε μετρητά ή μπόνους από πουθενά. Έχω μόνο μετοχές, επομένως ο μόνος τρόπος για μένα να πληρώσω προσωπικά φόρους είναι να πουλήσω μετοχές».
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αναφέρεται στην πρόταση των Δημοκρατικών να επιβάλλουν μεγαλύτερους φόρους σε πλούσιους επιχειρηματίες, βάζοντας στο στόχαστρο μετοχές τους, που σε γενικές γραμμές φορολογούνται μόνο όταν πωλούνται.

Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έναν «μαζικό» φορολογικό λογαριασμό φέτος, καθώς πρέπει να ασκήσει μεγάλο αριθμό δικαιωμάτων προαίρεσης (stock options) μετοχών που λήγουν το επόμενο έτος.

Ο Μασκ έχει επικρίνει την πρόταση των Δημοκρατικών, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει 700 εκατομμυριούχους και να επιβάλει φόρους για μακροπρόθεσμα κέρδη κεφαλαίου σε εμπορεύσιμα περιουσιακά στοιχεία, είτε αυτά έχουν πουληθεί είτε όχι.

Η δημοσκόπηση έλαβε σχεδόν 2 εκατομμύρια απαντήσεις σε επτά ώρες μετά τη δημοσίευσή της, με το 55% των ερωτηθέντων να εγκρίνει την πρόταση για πώληση των μετοχών.

Η συμμετοχή του Έλον Μασκ στην Tesla ανέρχονταν σε περίπου 170,5 εκατομμύρια μετοχές στις 30 Ιουνίου και η πώληση του 10% θα ανέλθει σχεδόν στα 21 δισεκατομμύρια δολάρια με βάση τις τιμές στο κλείσιμο της Παρασκευής, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Share.

Comments are closed.